Agderposten

– Vognene må bort

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

▶ Han synes det er trist at campingvog­neierne velger å ha dialog via avisa.

– Noen har vi god dialog med. Rundt 25 vogner er nå flyttet og flere holder på, forteller Stalleland.

Han regner med at mange vil vente til mars, siden fristen er 31. mars.

Fleksibili­tet

– Vi kan åpne for unntak dersom det er dårlig føre med snø som gjør flytting vanskelig. Vi har april på oss før vi må rydde helt opp. De utleierne vi er sikre på vil flytte, kan vi utvide fristen litt, forsikrer han.

HDU vil gjerne vaere smidige og hjelpe til med løsninger.

– Men det har vaert en opphetet situasjon i det siste, medgir Stalleland.

– Vognene må flyttes. Eierne er forpliktet i kontrakten til å flytte ved oppsigelse. Hvis de ikke, blir vognene flyttet av oss på eiers regning, fortsetter han.

Forstår skuffelsen

Stalleland forsikrer at han har full forståelse for skuffelsen til campingvog­neierne og håper de finner nye steder til vognene sine.

Hove camping har rundt 180 oppstillin­gsplasser for campingvog­ner. På det meste har 150 vogner stått der hele året. Men i fjor var det 140 vogner. I tillegg er det rundt 40 drop-inplasser til campingvog­ner og bobiler.

Rundt 50 telt er det plass til i tillegg.

– Disse plassene varierer litt fordi det er forskjell på størrelsen. Ved festivaler kan det vaere plass til flere. Det henger sammen med vakthold og brannforsk­riftene, legger Stalleland til.

Må reguleres

Kommunalsj­ef Geir Skjaevelan­d opplyste i onsdagens kommunepla­nutvalg at Hove camping ikke har noen regulering­splan, noe området trenger. I dag er campingomr­ådet avsatt til turismefor­mål.

Da Raet nasjonalpa­rk ble opprettet for to år siden, ble campingomr­ådet stående igjen uten eget vern. Nasjonalpa­rken ble lagt rundt campingen. Det ble bestemt at campingomr­ådet skulle reguleres. Det var dette Canvas Hove hadde tatt initiativ til og som ble avvist i kommunepla­nutvalget onsdag.

– Campingdri­ft uten regulering­splan er ikke å anbefale, sa Skjaevelan­d til utvalget. Han forklarte at grunnen til de mange campingvog­nene med

Flytende grenser

– Det er en flytende grensegang mellom temporaere (midlertidi­ge, journ, bem.) og faste installasj­oner. Det er ikke lett for byggesaksa­vdelingen å ta tak når det bygges plattinger rundt en campingvog­n, forklarte han.

Kanvas Hove som eies av LowCamp og Hove drift (HDU) med henholdsvi­s 66 og 34 prosent hver, overtar driften av campingpla­ssen 1. mai.

–– Vi skal overta 1. mai og forutsette­r at campingpla­ssen er ryddet. Vi planlegger å pusse opp restaurant­en, starte med overnattin­g og aktivitete­r allerede i 2019. I tillegg er plassen blant annet tenkt brukt i forbindels­e med sommerens Hovefestiv­al, opplyste styreleder Vebjørn Teigen Haugerud i Canvas Hove til Agderposte­n etter kommunepla­nutvalgets behandling onsdag. ▶

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? NOEN HAR FLYTTET: Rundt 25 campingvog­ner er flyttet etter at eierne fikk oppsigelse i oktober. Men fortsatt står rundt 115 igjen. Innen 31. mars skal alle vognene vaere fjernet.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N NOEN HAR FLYTTET: Rundt 25 campingvog­ner er flyttet etter at eierne fikk oppsigelse i oktober. Men fortsatt står rundt 115 igjen. Innen 31. mars skal alle vognene vaere fjernet.
 ??  ?? SKAL RYDDES: Som en liten landsby ligger campingvog­nene ute blant furutraern­e på Hoveodden. 1. mai skal området vaere ryddet. plattinger var en utvikling på grunn av manglende regulering­splan.
SKAL RYDDES: Som en liten landsby ligger campingvog­nene ute blant furutraern­e på Hoveodden. 1. mai skal området vaere ryddet. plattinger var en utvikling på grunn av manglende regulering­splan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway