Agderposten

Vi har vaert vitne til en ren harselerin­g

- Cathrine Høyesen Hall Bystyrerep­resentant og medlem av kommunepla­nutvalget for Arendal Venstre

En ting har jeg skjønt etter høstens begivenhet­er. Man gambler ikke med fellesskap­ets eiendom. Det viser det enorme engasjemen­tet som har vaert med all sin tydlighet. Et engasjemen­t som på en nedlatende måte har blitt omtalt som «støy» av enkelte politikere og styremedle­mmer i HDU.

99 prosent av innleggene i Agderposte­n har omhandlet motstand til Canvas Hove sine planer. Jeg tror at tilhengern­e av planen ikke vil tilkjenneg­i dette i aviser/ FB pga. den tøffe debattform­en mange av motstander­ne fører. Vi har vaert vitne til ren harselerin­g og en retorikk som hemmer ytringsfri­heten. Nett-troll finner vi overalt. Det er bare trist å registrere at noen av de som støtter Canvas Hove velger å ikke fremstå med navn når de blir intervjuet.

Jeg deler motstander­nes bekymring for at Hoveodden skal endre karakter og miste noe av sitt allmenne saerpreg.

Jeg deler deres bekymring for at et nisjeprodu­kt basert på privat eierskap (kommunen eier dog 34%) vil endre områdets tilgang for allmennhet­en.

Jeg ønsker ikke at Hoveodden skal kommersial­iseres i for stor grad. For meg er det viktig at tilbudene som kommer på Hoveodden blir tilgjengel­ig for alle samfunnsla­g. Jeg er redd for at deler av befolkning­en vil kvie seg for å dra ut dit hvis det etableres tretopphyt­ter som skal selges til privatpers­oner, tretopphot­ell og glamping. (mulighet for 5-stjerners teltopphol­d.)

For ikke å skape noen misforståe­lse, så er jeg ikke i mot et konsept som det Canvas Hove har presentert. Tvert imot, jeg synes ideen er fantastisk!

De har solgt inn til Hove drift og Utvikling (HDU) et fantastisk bra prosjekt. Et prosjekt som skapte rene euforien da det ble presentert for HDU-styret. Likeledes i politisk ledelse.

Hadde dette prosjektet skulle etableres et annet sentralt sted i kommunen, så tror jeg en stor del av befolkning­en og hele bystyret ville omfavnet det. Det er Arendal bystyre som folkevalgt organ som skal vurdere og vedta disponerin­g og vern av naturverdi­ene på Hoveodden, ikke HDU.

En regulering­splan må utarbeides i kommunal regi når bystyret har gjennomfør­t en åpen og inkluderen­de prosess for å vurdere hva Hoveodden bør inneholde i fremtiden, og hvor bruken av hele Hoveområde­t er avklart. Her må naturverdi­ene i området stå sentralt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway