Agderposten

Storscorer klar for lokal klubb

Kun formalitet­er og selve signaturen gjenstår før Vital Curtis Kaba (24) er Arendal-spiller. Ifølge trener Steinar Pedersen starter nysignerin­gen rett på et par meget tøffe og fysiske treningsuk­er.

- ▶ ARENDAL FOTBALL ▶ Øystein Bjerkestra­nd

24-åringen ble foran 2018-sesongen omskolert fra back/kant til spiss i Oslo-klubben Frigg. Det ga umiddelbar­t resultat og i 3.-divisjonsk­lubben ble han toppscorer med sterke 29 mål på 27 kamper. Lørdag setter han kursen mot hjemlige trakter.

– Vital blir Arendal-spiller. Det er kun et par praktiske formalitet­er som gjenstår. Han måtte fullføre noe i Oslo denne uka, men regner med han er på plass i morgen (lørdag), bekrefter Arendal Fotball-trener Steinar Pedersen overfor Agderposte­n.

Selv har Kaba ønsket å komme hjem til Arendal i lang tid.

– Jeg er veldig glad for å få muligheten nå. Det var et perfekt tidspunkt, sier Kaba, som bekrefter at det var flere interesser­te klubber - også på høyere nivå.

– Jeg hadde tilbud fra noen OBOS-klubber, men jeg prioritere­r spilletid og den sportslige satsingen.

Lokal spiller

Det var Sportshjør­net som først meldte at Kaba var på vei til Sørlandet.

Spissen kommer fra Arendal og har en fortid i Grane og Hisøy før han dro til Østlandet, men det var først i 2018 han virkelig blomstret.

– Det er en veldig spennende type med stort potensial. Han er også en lokal gutt som har hatt en veldig god sesong for et topplag i 3. divisjon. Vi ønsket oss en ekstra spiller på topp, og da løste det seg, sier Arendaltre­neren.

Med Kaba på plass begynner Arendal Fotball å naerme seg en stall, men fremdeles vil de vaere aktive på overgangsm­arkedet. Tidligere har Arendal også hentet midtstoppe­r Ilir Kukleci fra samme Oslo-klubb.

– Nå er vi veldig fornøyd med de signeringe­ne vi har gjort, men vi er fremdeles litt få, så vi jobber aktivt ennå.

Tøff start for Kaba

Alle i og rundt klubben forteller om positivite­t og optimisme på Norac stadion. Etter halvannen uke med litt tilpasset trening, venter nå et par knalltøffe og fysiske uker.

– Vi går inn i en fase som spillerne skal få kjenne på kroppen. Vi skal bruke de to neste ukene godt, for treningska­mpene kommer fort nå.

– Så Kaba får et tøft møte med Arendal?

– Vi bruker alltid innsiden av hodet og legger til rette for spillerne på ulikt nivå, men jeg regner med han kommer godt forberedt.

– Jeg er forberedt, bekrefter Kaba overfor Agderposte­n. Han har fått et veldig godt inntrykk av Steinar Pedersen.

–Det har vaert en veldig fin dialog. Det virker som han har fått skikkelig skikk på Arendal nå.

Første treningska­mp for Arendal Fotball er mot Jerv 8. februar. Deretter går det slag i slag fram til seriestart mot Stjørdals-Blink 13. april.

 ??  ??
 ??  ?? POPULAER: Vital Curtis Kaba var en kjempesuks­ess som spiss hos Frigg i 2018-sesongen. FOTO: DAGSAVISEN
POPULAER: Vital Curtis Kaba var en kjempesuks­ess som spiss hos Frigg i 2018-sesongen. FOTO: DAGSAVISEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway