Agderposten

- Ingen vil jobbe ved Søndeled legekontor

Lege Farshid Heybaran slutter som fastlege på Søndeled. Han mener kommunen ikke overholder avtalen om to leger ved senteret. Nå foreslår rådmannen å legge ned hele legekontor­et.

- ▶Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Fredag hadde Heybaran sin siste dag som fastlege ved kontoret på Søndeledtu­net.

På Risør kommunes hjemmeside står det at legekontor­et vil bli betjent kun fire dager i januar.

Konflikt

Til Aust-Agder Blad sier Heybaran at han slutter etter en konflikt med Risør kommune. Konflikten skal ifølge ham dreie seg om at det skulle vaere to fastleger på Søndeled, mens Heybaran har vaert alene på kontoret.

Enhetslede­r for helsetjene­ster i Risør kommune, Bjørn Haugersvee­n, sier til lokalavise­n at det vil komme en lege enkelte dager ut januar.

Haugersvee­n avviser at det er noen konflikt mellom kommunen og Heybaran. Han opplyser at legen skal jobbe på et sykehus i Skien blant annet for å fullføre spesialist­utdanninge­n.

Bedt om å utsette permisjon

Fastlegen skal ha ønsket permisjon nå, mens kommunen skal ha bedt ham utsette permisjone­n et halvt år for å få på plass en løsning.

Fredag, samme dag som Heybaran sluttet som fastlege ved Søndeled legekontor, foreslår rådmannen å legge ned legekontor­et.

I saksopplys­ningene skriver Haugersvee­n at fastlegen på Søndeled har trukket tilbake ønsket om å overta praksisen på Søndeled og sagt opp stillingen.

Han viser til at kommunen måtte søke to ganger for å få tak i nye fastlege til kommunen. I tilsetting­sprosessen ble det luftet mulighet for ansettelse på Søndeled.

Ingen vil til Søndeled

– Kandidaten som var til intervju var samstemte på at de ikke ønsket det. Fastlegegr­uppa i Risør kommune har samlet gitt uttrykk for at de ønsker en samlokalis­ert legetjenes­te for alle legene og at solopraksi­sen på Søndeled legges ned, står det i sakspapire­ne.

Han forslår derfor at praksisen på Søndeled avvikles og begge de to nye legene som nå skal ansettes, plasseres ved Kragsgata legesenter.

Risør har i dag fire fastleger.

Få fastleger

På grunn av for få fastleger, har Risør hatt betydelige utgifter fordi risørborge­re kjøper legetjenes­ter i andre kommuner.

Med den nye legehjemme­len og ved å ansette en av søkerne her i fastlegest­illingen som flyttes fra Søndeled til Kragsgata, vil Risør kommune ha listekapas­itet på 7.300 pasienter.

Venstre-politiker Stian Lund fra Søndeled sier til Aust-Agder Blad at dersom legekontor­et legges ned, vil pasientene på Søndeled søke seg til fastleger i andre kommuner.

 ??  ?? KAN MISTE: Rådmannen i Risør foreslår at legekontor­et på Søndeled legges ned. Fastlegen har sluttet og ingen av dem som er intervjuet til fastlegest­illing i kommunen, vil jobbe der.
KAN MISTE: Rådmannen i Risør foreslår at legekontor­et på Søndeled legges ned. Fastlegen har sluttet og ingen av dem som er intervjuet til fastlegest­illing i kommunen, vil jobbe der.
 ??  ?? SLUTTER: Farshid Heybaran slutter som fastlege på Søndeled.
SLUTTER: Farshid Heybaran slutter som fastlege på Søndeled.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway