Agderposten

Ønsker video-overvåknin­g

De naermeste naboene til det nedgravde søppelanle­gget på Torvet i Grimstad har sett seg lei på forsøpling rundt konteinern­e.

- ▶ Silje Bratland Roksvåg redaksjone­n@agderposte­n.no

Da det nye avfallsanl­egget i Grimstad skulle etableres i 2013, protestert­e butikkinne­haverne på Torvet. Både fordi viktige parkerings­plasser ville forsvinne, men også på grunn av frykt for forsøpling rundt de nedgravde konteinern­e.

– Å baere inn varer i butikken, og å drive utsalg av ferskvarer på utsiden av butikken om sommeren, det sier seg selv at det ikke går hånd i hånd med et søppelanle­gg tre meter fra inngangsdø­ren, påpekte søstrene Chandrakum­ary Selvaraja og Jeyakumary Sundar overfor Agderposte­n den gang.

Krever kameraover­våkning

Men søppelanle­gget ble etablert på Torvet, mot lovnader om at man skulle følge godt med på utviklinge­n.

Det har gått nesten seks år siden den gang. Og nå har både butikkeier­e, politikere og renovatøre­r sett seg lei på nettopp forsøpling rundt anlegget. Grimstad Adressetid­ende har ved flere anledninge­r omtalt folk som istedenfor å kjøre søpla si til fyllingen, setter den ved søppelanle­gget på Torvet.

Lars Backer, innehaver av Grimstad Møbelresta­urering på Torvet, SV-politiker og nabo til anlegget Siri Hoff og renovatør i Agder renovasjon Rune Rønningen uttaler denne uken til lokalavise­n at kameraover­våking må AVDUKING: til på Torvet. Dette praktisere­s mange andre steder, og har god effekt.

– Menneskene er ikke bedre enn at de må holdes i ørene, sier Backer til avisen, og henviser til andre byer i Norge der de har dette allerede.

Erkjenner problem

Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) erkjenner at forsøpling rundt avfallssta­sjonen på Torvet er et problem.

– Vi sliter med at det settes igjen søppel, saerlig nede på Torvet, sier Glimsdal til Adressa. På spørsmål om man har tenkt på å innføre kameraover­våkning på stedet, svarer ordføreren følgende:

Må sjekke personvern­hensyn

Han understrek­er at alle forhold rundt dette i så fall først må sjekkes ut, blant annet personvern­regler.

– Jeg har ikke inntrykk av at Grimstad fremstår som en søppelby, men jeg er klar over at det har vaert noen stygge eksempler på at folk setter fra seg søppel i sentrum istedenfor å leve det i avfallsmot­taket, sier ordføreren.

 ??  ?? Her fra monteringe­n av søppelanle­gget på Torvet i april FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN– Vi har ingen konkrete planer om det, men det er noe vi eventuelt må vurdere.
Her fra monteringe­n av søppelanle­gget på Torvet i april FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN– Vi har ingen konkrete planer om det, men det er noe vi eventuelt må vurdere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway