Agderposten

Vil kjempe om

Fra 1. januar eksisterte ikke lenger G-Max på Stoa, men alle de ansatte ble med over i eiernes nye satsing, Sportshuse­t Outlet.

- ▶ NAERINGSLI­V ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no ▶ PROFESSOR

Konkurrans­en fra billige sportsbuti­kker ble for stor. Nå er G-Max historie på Stoa.

– Dette er ett av flere grep vi gjør for å skape lønnsomme – og dermed trygge og gode arbeidspla­sser, sier administre­rende direktør i Gresvig, Lars Kristian Lindberg i en pressemeld­ing.

De ansatte fortsetter

Alle de ansatte skal ha blitt overført og det sier at omprofiler­ingen ikke vil påvirke bemanninge­n.

– Du vil møte de samme ansatte. Vi mener at butikken vil kunne fungere meget godt som Sportshuse­t Outlet, og at vi med dette konseptet kan tilby kundene gode produkter fra kjente merkevarer til lave priser. Vi ser at det er mange forbrukere som ønsker å handle i outlet, og ønsker å vaere med på dette, skriver kjedesjef Stian Breen i en e-post til Agderposte­n.

Totalforan­dret

Inne i butikken er konverteri­ngen godt i gang, men det vil ta noe mer tid før butikken også utvendig fremstår i nye farger.

Kjedesjefe­n vil ikke svare på om det er konkurrans­en lokalt som har ført til endringen. Men i den originale pressemeld­ingen fra eierkonser­net Gresvig, skriver de at butikkene som får ny profil, er valgt ut fordi man mener de passer bedre inn i outlet-kategorien.

Først ut på Stoa

G-Max var den første store sportskjed­en til å etablere seg på Stoa i Arendal i 2011 og fikk drive med bare lokale Brekke Sport og Jakt & Friluft som konkurrent­er i sju år, frem til XXL og Sport Outlet åpnet dørene bare et steinkast unna 15. mars i fjor.

Sunniva Whittaker er den andre kandidaten som har meldt seg i kampen om rektorstil­lingen. Frank Reichert stiller ikke til gjenvalg under rektorvalg­et våren 2019. Det varslet han i en melding til kolleger og studenter som han publiserte på Universite­tet i Agders egen hjemmeside i oktober i fjor. «Jeg blir 62 år neste år, noe som betyr at jeg har 8 år igjen som kollega og professor. Jeg vil veldig gjerne fullføre drømmen min og igjen bli en nysgjerrig forsker. Etter 12 år i topplederp­osisjoner må jeg nok bruke litt tid for å oppnå et akseptabel­t nivå igjen» skrev Reichert i meldingen. Han har vaert rektor på Universite­tet i Agder siden 2016. Valgstyret ved UiA har nå utlyst til valg av rektor for perioden 1. august 2019–31. juli 2023. Den første kandidaten som ble fremmet til stillingen, var Stephen Seiler, viserektor for forskning og professor.

 ??  ?? BLIR MED VIDERE: Varehussje­f Svein Monsen hos G Max er med videre til Sportshuse­t outlet. Her fotografer­t ved en tidligere anledning.
BLIR MED VIDERE: Varehussje­f Svein Monsen hos G Max er med videre til Sportshuse­t outlet. Her fotografer­t ved en tidligere anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway