Agderposten

Politiet tror Hagen holdes skjult

Politiet ber om tips om steder der Anne-Elisabeth Hagen kan holdes skjult. Personer som har endret atferd eller gjort unormale innkjøp, er også av interesse.

- ▶ LØRENSKOG

– Vi vet fortsatt ikke hvor Hagen holdes skjult. Vi vet heller ikke om hun har blitt holdt skjult på samme sted hele tiden. Skjulested­et kan vaere innenfor eller utenfor Norges grenser, sier politiinsp­ektør Tommy Brøske i Øst politidist­rikt på en pressekonf­eranse om den antatte bortføring­en.

– Først og fremst er vi interesser­t i tips som er knyttet til funn av mulig skjulested. Et slik skjulested kan for eksempel identifise­res ved unormal aktivitet, personer, ukjente kjøretøy, tildekte vinduer eller rehabilite­rte arbeidspla­sser som tas i bruk, sier Brøske til NTB.

Politiet ber om tips fra publikum om aktivitet i perioden før 31. oktober i fjor som kan indikere et skjulested. De ber også om tips dersom noen har observert at personer de kjenner har gjort unormale innkjøp av for eksempel gjenstande­r som kan brukes til å holde kontroll på en person, kvinneklae­r og andre produkter.

Mange tips

Politiet tror Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Lørenskog morgenen eller formiddage­n 31. oktober i fjor. Til tross for trusler varslet ektemannen – forretning­smannen og milliardae­ren Tom Hagen (68) – politiet samme dag.

Først onsdag, over ti uker etter bortføring­en, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforsk­ningen var blitt holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.

Politiet har siden onsdag fått inn totalt 250 tips. Det første døgnet kom det 100 tips til etterforsk­ningen.

Uidentifis­erte

Politiet viste torsdag overvåking­sbilder av to mørkkledde menn og en syklist utenfor Tom Hagens kontorer i Futurumbyg­get på Rasta, tatt samme morgen kona hans ble borte. Bygget ligger om lag 3,5 kilometer fra boligen i Sloraveien. Politiet har fått inn rundt nye 150 tips.

– Personene er ennå ikke identifise­rt. Vi gjentar derfor at det er nødvendig for oss å komme i kontakt med disse to eller motta tips som sier noe om hvem de er, sier Brøske.

Han sier politiet har fått en rekke tips om personene og området rundt Futurum-bygget.

Etterspør mer digitalt materiale

Brøske sier politiet er godt fornøyde med responsen.

– Dette er tips om personer, adresser, kjøretøy, aktivitete­r og noe digitalt materiale, sier Brøske som gjentar oppfordrin­gen om at publikum fremdeles kan komme med tips.

– Vi antar at flere kan sitte på slikt digitalt materiale, enten fra Sloraveien, Futurumbyg­get eller riksvei 159, Strømsveie­n, fra morgenen den 31. oktober i fjor, sier Brøske

(NTB)

 ??  ?? ØNSKER TIPS: Politiinsp­ektør Tommy Brøske i Øst politidist­rikt ber innstendig publikum om flere tips etter den antatte bortføring­en av Anne-Elisabeth Hagen 31. oktober i fjor. FOTO: NTB SCANPIX
ØNSKER TIPS: Politiinsp­ektør Tommy Brøske i Øst politidist­rikt ber innstendig publikum om flere tips etter den antatte bortføring­en av Anne-Elisabeth Hagen 31. oktober i fjor. FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway