Agderposten

Eksamen for prosjekt Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer flyr himmelhøyt etter 24 dager som Manchester United-manager. Søndag står han i fare for å komme ned på jorda. Skryt Solfylt oppladning

-

STIAN GRYTHAUGEN, NTB

Ligamøtet med Tottenham på Wembley blir den første virkelig tøffe prøven for prosjektet kristiansu­nderen er i ferd med å bygge på Old Trafford. Selv har 45-åringen nøyd seg med å omtale oppgaven som «en skikkelig test». Det er definitivt ingen overdrivel­se.

Fem strake seirer har gitt Solskjaer en drømmestar­t på den midlertidi­ge managertil­vaerelsen i gamleklubb­en. Både eksperter og fans er noe naer samstemte i sin hyllest over den snuoperasj­onen nordmannen har igangsatt. Så langt har Solskjaers revitalise­rte United-mannskap kun møtt lag fra nedre halvdel av tabellen.

Det er det slutt på søndag. Tottenham har kun Liverpool og Manchester City foran seg på tabellen etter 21 serieomgan­ger. Ned til United på femteplass skiller det ti poeng. Ni seirer på de 11 siste seriekampe­ne vitner om kjempeform for Harry Kane & co.

Søndagens oppgjør er også en duell mellom Solskjaer og mannen mange hevder er Uniteds førstevalg til å overta managerjob­ben permanent etter innevaeren­de sesong: Mauricio Pochettino. Da Solskjaer møtte pressen torsdag skrøt han av Tottenham-sjefen og fastslo at «det er en grunn til at det spekuleres».

Skryt får også Solskjaer fra naer sagt alle kanter. Dimitar Berbatov, med en fortid i både Tottenham og United, tror nordmannen fort kan bli ansatt permanent på Old Trafford.

- Fortsetter United sånn, og det er ingen grunn til at laget skal slutte å prestere, er jobben definitivt hans, sier bulgareren i et intervju med avisen Mirror.

Han er klar på at Solskjaer så langt har gjort «en fantastisk jobb».

Mens Solskjaers elever har forberedt seg til søndagens storkamp under solen i Dubai, har oppladning­en vaert langt fra like avslappend­e for Mauricio Pochettino­s Tottenham-mannskap. Tirsdag brukte argentiner­en noe naer sitt aller beste mannskap da Chelsea ble slått 1-0 i den første av to semifinale­r i ligacupen.

Som en kuriositet kan det nevnes at sjansen for et uavgjortre­sultat på Wembley søndag kanskje ikke er så stor. Tottenhams kamper har nemlig tilgode å ende med ett poeng til hvert av lagene så langt denne sesongen. 16 seirer og fem tap er fasiten så langt.

 ?? AP / NTB scanpix ?? Ole Gunnar Solskjaer står foran sin så langt vanskeligs­te oppgave som Manchester United-manager.
AP / NTB scanpix Ole Gunnar Solskjaer står foran sin så langt vanskeligs­te oppgave som Manchester United-manager.
 ?? AP / NTB scanpix ?? Harry Kane er i målform for Tottenham.
AP / NTB scanpix Harry Kane er i målform for Tottenham.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway