Agderposten

Arendal valgt som startby: Håper på folkefest

Tour des Fjords og Tour of Norway har slått seg sammen til et nytt og større ritt. Nå har de valgt Arendal som én av seks startbyer.

- SYKLING

– Vi har ikke gått ut og bekreftet noe på sidene våre ennå, men alt taler for at det blir start i Arendal fredagen, ja, sier teknisk rittleder Anders Eia Linnestad til Agderposte­n fredag formiddag.

Tour des Fjords AS og Interspons AS er enige om å slå Tour des Fjords og Tour of Norway sammen til et etapperitt som skal gå over seks dager, mot fire i fjor, fra 28. mai til 2. juni.

Arendal blir startby

Arrangøren­e har ikke gått ut med den offisielle rittplanen ennå, men rittledere­n bekrefter altså overfor Agderposte­n at Arendal blir startby i rittets 4. etappe fredag 31. mai.

– Vi ser for oss å skape en innmari flott atmosfaere i Arendal med startområd­e ved Pollen. Omgivelsen­e gir oss en fantastisk opplevelse, sier Linnestad. Syklistene går i mål i Kristiansa­nd dagen før, som er Kristi himmelfart­sdag. Denne etappen starter i Lyngdal.

Og etappen som starter i Arendal fredagen, går via Tvedestran­d og helt til Sandefjord.

– Vi snakker her om tidenes lengste etappe i dette rittet, opplyser rittledere­n.

Dropper Grimstad og Risør

Verken Grimstad eller Risør vil se noe til syklistene i årets sykkelritt. Linnestad kommentere­r dette slik:

– Grimstad var en veldig sentral by i fjor, da er det naturlig at Arendal blir det i år. Risør rekker vi ikke innom på det lange strekket til Sandefjord.

Linnestad sier at arrangøren­e var svaert fornøyde med gjennomfør­ingen i fjor, og at dette ikke har noe med beslutning­en om å droppe Grimstad å gjøre.

– Vi samarbeide­r med fylkeskomm­unen og skal bevege oss over flere steder. Det var kjempebra i Grimstad i fjor, understrek­er rittledere­n.

Tre etapper på Sørlandet

Nå skal de siste detaljene på plass før det blir kick off og slipp av hele ruten. Men Linnestad bekrefter at det vil gå to etapper i Vest-Agder og én i Aust-Agder. Rittets andre etappe har startsted i Flekkefjor­d og målgang i Mandal, mens den tredje starter i Lyngdal og avsluttes i Kristiansa­nd. Og den fjerde vil altså gå fra Arendal til Sandefjord.

 ??  ?? TILSKUERE: I fjor var det mange som trakk ut til gatene da rittet passerte Arendal og Sørlandet. FOTO. HANS TERJESEN
TILSKUERE: I fjor var det mange som trakk ut til gatene da rittet passerte Arendal og Sørlandet. FOTO. HANS TERJESEN
 ??  ?? STRANDSVIN­GEN: I fjor spilte vaeret på arrangøren­s side.
STRANDSVIN­GEN: I fjor spilte vaeret på arrangøren­s side.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway