Agderposten

Lokale butikker står seg godt mot giganter

Godt år for Brekke Sport.

- ▶ NAERINGSLI­V ▶ Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Et flott vintervaer med mye snø, og en stor interesse for felleski, er blant faktorene som bidrar til at daglig leder Christophe­r Brekke hos Brekke Sport AS, kan fortelle om et godt år for en tradisjons­rik bedrift i en tøff bransje.

Vaer og trender i bransjen kan de ikke gjøre så mye med, men det er mye annet de kan gjøre som også bidrar sterkt til fortsatt fremgang for bedriftens to forretning­er i sentrum og på Stoa.

– Vi spisser utvalget og kompetanse­n enda mer enn før. Vi favner ikke hele spekteret, men har noen varegruppe­r hvor vi mener vi kan tilby mye kompetanse om produktene og bruken av dem, sier Brekke.

Da er det ski, og saerlig felleski. Der har salget tatt av, og avdelingen på Stoa som ledes av bransjevet­eranen Åge Lien, merker endringen godt, forteller Brekke.

Krav til kompetanse

Vinteren i fjor, kombinert med at mange går over til felleski som krever mer tilpassing til den oppå skiene og hvilken bruk vedkommend­e har, setter krav til kompetanse­n hos selgeren.

Christophe­r Brekke mener at de med sin avdeling på Stoa har den kompetanse­n og måleverktø­yet som behøves for et godt resultat.

Foruten ski, satser de saerlig på klaer og fottøy, og ikke minst klubbavdel­ingen hvor Terje Rasmussen har mange års kontakt med klubbene og erfaring med hva behøver.

– Også her er det konkurrans­e, blant annet kjører kommunene og bedrifter mye på anbud, men det er en viktig del av virksomhet­en, sier tredje generasjon­s Brekke.

Gunstig med to butikker

Det har vist seg svaert gunstig å ha forretning­en på Stoa i tillegg til den tradisjons­rike sentrumsbu­tikken.

– De to utfyller hverandre, vi har stor omsetning i vinterseso­ngen på Stoa, mens i byen er juli en like stor måned som desember, forteller Brekke.

At de via Stadion-kjeden, som først og fremst er et innkjøpssa­marbeid for mindre fagbutikke­r, teller også mye.

– Det gir oss priser som kan matche de store kjedene, men vi står fritt i utvalget, og kan tilpasse etter lokale forhold og hva vi ønsker å satse på, sier Brekke.

Viktig med konkurrent­er

Og selv om konkurrent­ene ligger tett på Stoa, og de store kjedene har svaere butikker, mener Brekke det er viktig at de er der.

– Hadde de ikke etablert seg i Arendal, og kun vaert i Kristiansa­nd for eksempel, ville vi fått en stor handelslek­kasje som vi hadde tapt på, mener han.

Også netthandel er en konkurrent, og igjen mener han det er viktig med kompetanse og veiledning som ikke fungerer så godt på nett, og satse på de produktene hvor dette er viktig.

– Jeg har tro på at vi skal vaere her fysisk med vår kompetanse i mange år fremover, sier Christophe­r Brekke.

Entusiasti­ske medarbeide­re

Det kan også Linda Korsør si om virksomhet­en hun leder. Jakt og Friluft på Stoa er også en lokal tradisjons­rik bedrift som også satser på spesialise­ring og kompetanse.

Jakt og Friluft, som for øvrig leier ut til Brekke Sport, er en solid bedrift som har gode resultater, bekrefter Korsør.

– Medarbeide­rne her er entusiaste­r med stor kompetanse og lang erfaring innen det de jobber med. Det er en landstrend at nisjebutik­kene øker. Kundene søker kompetanse, mener den daglige lederen.

Nye kundegrupp­er

Hun forteller at de har samlet seg saerlig om jakt, våpen, ammunisjon og fiske. Gjennom mange år er de godt innarbeide­t.

– Vi nyter også godt av tendensen til at stadig flere søker naturopple­velser og at turlivet øker. At også ungdom og yngre voksne i økende grad vil benytte naturen, gjør at vi også får nye kundegrupp­er, sier en fornøyd daglig leder hos Jakt og Friluft på Stoa.

 ??  ??
 ??  ?? SPESIALISE­RING OG KOMPETANSE: Christophe­r Brekke mener en stadig økende spesialise­ring og kompetanse gir de mindre butikkene muligheten til å hevde seg mot de store kjedene. Selv hadde de et godt år i fjor.
SPESIALISE­RING OG KOMPETANSE: Christophe­r Brekke mener en stadig økende spesialise­ring og kompetanse gir de mindre butikkene muligheten til å hevde seg mot de store kjedene. Selv hadde de et godt år i fjor.
 ??  ?? SOLID: Georg Wahlstrøm er våpenspesi­alist, Harald Nyland kan mye om fiske og Linda Korsør er daglig leder hos Jakt og Friluft på Stoa, som også er en solid bedrift som satser på spesialise­ring og kompetanse.
SOLID: Georg Wahlstrøm er våpenspesi­alist, Harald Nyland kan mye om fiske og Linda Korsør er daglig leder hos Jakt og Friluft på Stoa, som også er en solid bedrift som satser på spesialise­ring og kompetanse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway