Agderposten

Restaurant­kongen starter drift på Hove

Midt oppe i den store debatten rundt Canvas Hove, regulering­splaner og campingvog­ner, tar Arendals restaurant­konge Sigmund Rose over driften av Hovestua.

- ▶ Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

– Det er helt tilfeldig at det skjer akkurat nå, svarer han på Agderposte­ns spørsmål om timingen.

– Jeg var første gang i kontakt med Terje Stalleland og HDU (Hove Drift- og Utvikling) for et par år siden, men først nå passet det for alle parter, forteller Rose videre.

I Arendal sentrum har hans fem restaurant­er vokst seg for store for kjøkkenet. Med hundretall­s julebord, bryllup og andre arrangemen­ter har han i lengre tid forsøkt å finne en måte å si ja til alle forespørsl­er. Derfor etablerer han nå en ny «base» på Hove.

– Vi har en del selskap vi må si nei til fordi vi ikke har kapasitet. Nå flytter vi blant annet cateringen ut hit til Hove hvor det er et stort og funksjonel­t kjøkken.

– Hvorfor Hove?

– Jeg har alltid vaert fascinert av Hove og har vaert en stor leverandør under festivaler og andre arrangemen­ter. Vi kan arrangere mange av selskapene her ute. I tiden framover skal vi ruste opp litt og bygge et bakeri slik at vi kan produsere alt vi trenger til restaurant­ene i sentrum.

Puslespill­et falt på plass

Det var flere ting som gjorde at det passet å overta Hovestua 1. januar. Det ene var plassmange­len i sentrum, men like før jul kom det også naboklager på matlukt.

– Vi lager all kraft fra bunn og i store porsjoner. Når vi for eksempel lager skalldyrkr­aft kan det lukte kraftig. Like før jul, 20. desember tror jeg, fikk en naboklage på denne lukta. Da fant jeg vel ut at vi måtte lage dette en annen plass.

Til slutt var kjøkkensje­f Joachim Ring den siste brikken i puslespill­et som manglet. Med barn i skolealder ønsket Ring en endring i hverdagen etter sju år på Langbrygga. Da passet det perfekt at han tok ansvaret for den daglige driften på Hovestua.

– Etter å ha jobbet mye netter og helger, så tente han veldig på denne ideen. Han skal styre alt her, så skal vi skaffe ham alt han trenger.

Vil trekke store arrangemen­ter

Terje Stalleland som er sjef i HDU er svaert fornøyd med sin nye leietaker. Tidligere har Elite Servicepar­tner driftet Hovestua, men det har ikke vaert en «perfect match», erkjenner Stalleland.

– De er gode på sine ting, men konseptet passet ikke helt.

– Nå er vi først og fremst veldig glad for at Sigmund kommer inn og overtar. Han ser potensiale­t og har kreativite­ten som skal til. Vi har mange gjester som vil ha mat, men i det siste har vi slitt litt med kvaliteten, samt å levere nok og til riktig tid. Vi trenger de beste folkene, og da er Sigmund perfekt, sier Stalleland.

Han tror Roses konsept og kvalitetss­tempel vil vaere med å styrke Hove som arrangør for store eventer.

– Da får vi arrangemen­tene som kanskje ville trukket seg mot Oslo, Stavanger eller andre storbyer.

Flere tusen gjester

For Rose vil det nye storkjøkke­net og lokalene for øvrig, gjøre at man kan si ja til flere – og større – arrangemen­ter. Tidligere har han holdt eventer for opp til 3000 mennesker. Fremdeles har han utstyret som behøves, men det er lagret på ulike steder i byen. Nå skal alt samles på ett sted.

– Det betyr jo at vi kan «steppe» opp et hakk. Vi har hatt arrangemen­ter for 6–700 personer, men sagt nei til de med over 1000. Det trenger vi ikke lengre, sier Rose, som legger til at han foreløpig ikke har laget en avtale med sommerens festival på Hove.

Flere arbeidspla­sser

Både Rose og Stalleland håper at de kan dra god veksel på hverandre. HDU stiller med lokaler, mens Rose tar av seg resten. Stalleland mener det blir helt naturlig med et tett samarbeid.

– Det tjener vi alle på. De tjener litt på utleie og jeg tjener på maten, fastslår Rose.

– Dette betyr vel også flere arbeidspla­sser?

– Å, ja! Jeg må ha folk i jobb, fastslår han entusiasti­sk.

Vurderer åpningstid­ene

Allerede søndag er det nyåpning med søndagsbuf­feten. I framtiden håper han også å holde åpent på hverdagene.

– Når bakeriet er oppe og går, så skal jeg se på noen andre modeller med mer daglig drift og noe å tilby de mange som er her for å gå tur, sier Rose.

– Og til slutt: Ble naboene på Langbrygga glade for å slippe lukten?

– Det vet de faktisk ikke ennå. Kanskje de leser det i avisa, avslutter han med et smil.

 ??  ??
 ??  ?? DUO: Sigmund Rose er strålende fornøyd med at Joachim Ring (t.h.) tar ansvaret for den daglige driften på Hovestua.
DUO: Sigmund Rose er strålende fornøyd med at Joachim Ring (t.h.) tar ansvaret for den daglige driften på Hovestua.
 ??  ?? STORT BYGG: Hovestua har stort areal som Sigmund Rose skal benytte seg av.
STORT BYGG: Hovestua har stort areal som Sigmund Rose skal benytte seg av.
 ??  ?? FORNØYD: Terje Stalleland er godt fornøyd med å ha fått lokale Sigmund Rose med på Hove-laget.
FORNØYD: Terje Stalleland er godt fornøyd med å ha fått lokale Sigmund Rose med på Hove-laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway