Agderposten

I dag kan han bli klar for VM

Aron Åkre Rysstad (19) har kommet på 1.- og 4.-plass i uttaksrenn­ene til junior-VM. Nå er alt opp til landslagsl­edelsen.

- Øystein Bjerkestra­nd oystein.bjerkestra­nd@agderposte­n.no

Mandag klokken 14 offentligg­jøres VM-troppen på åtte gutter som skal til Lahti 20.-27. januar.

Rysstad har gjort en strålende innsats i de to uttaksrenn­ene. I desember vant han på Hovden, mens i helgen ble det 4.-plass på Konnerud i Buskerud. Det gjør at han er høyaktuell til en plass i VM-troppen, bekrefter landslagst­rener for juniorer, Monika Kørra.

– Han har tydelig vist at han har spisskompe­tanse i sprint. Det er ikke til å legge skjul på, og han er selvfølgel­ig med i diskusjone­n, sa hun til Agderposte­n søndag kveld.

Kun sprinter

Totalt er det åtte gutter som tas ut i troppen. Hvert land har en kvote på fire løpere til hvert renn. Det er også det som kan felle Rysstad i kampen om en plass.

– Vi kan ikke ta ut mange rene sprintere. Vi må ha allrounder­e.

– Det er der skoen trykker for Rysstad?

– Ja, det er nok det, sier Kørra.

På Konnerud tapte Rysstad et knallhard spurtoppgj­ør. Til tross for at han kun var åtte tideler bak vinneren endte han utenfor pallen.

Medaljekan­didat

Henning Wiig i Agder og Rogaland Skikrets tror Rysstad er svaert naer en plass i VM.

– Han bør vaere en veldig aktuell kandidat med én seier og fjerdeplas­s. Vi får bare krysse fingrene, sier Wiig.

Og er man først i en norsk VM-tropp, er man også en medaljekan­didat.

– Jeg har ikke gått internasjo­nale renn før, men vi vet jo at norske løpere holder høyt, høyt nivå. Er man god her i landet, kan man absolutt gå for medalje i junior-VM, har Rysstad tidligere uttalt til Agderposte­n.

Siste sjanse

For Valle-løperen er årets VM hans siste sjanse til å vaere med i et junior-VM. Neste år er han senior.

– Det er det jeg har trent for i hele år og tenkt på hver treningsøk­t. Det er min siste sjanse, så det hadde vaert stort, har langrennst­alentet sagt.

Rysstad er ikke en del av Norges juniorland­slag som består av seks gutteløper­e, men har en meget god treningshv­erdag på Hovden skigymnas.

Under junior-VM i de finske skoger står sprinten på programmet allerede søndag 20. januar. Det betyr at 19-åringen får under en på å forberede seg til VM om han er en av de åtte i den norske troppen.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? VM-AKTUELL: Aron Åkre Rysstad fra Valle kan få sin VM-debut dersom han får plass på laget som skal til junior-VM i Lahti.
FOTO: PRIVAT VM-AKTUELL: Aron Åkre Rysstad fra Valle kan få sin VM-debut dersom han får plass på laget som skal til junior-VM i Lahti.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway