Agderposten

Orker ikke mer hets på Facebook

Lukker gruppa «Bevar Hove-odden».

- Øystein Bjerkestra­nd oystein.bjerkestra­nd@agderposte­n.no HOVE-STRIDEN

Den opphetede tonen i debatten om Hove-området har blitt et stadig større tema de siste dagene. Senest skrev Espen Bierud, marked- og kommunikas­jonssjef i Canvas Hove, et innlegg i Agderposte­n hvor han maner til en mer saklig debatt.

«Vi tre som jobber heltid med prosjektet har nokså tjukk hud og tåler godt en diskusjon, ja til og med en saklig krangel om nødvendig. Men vi har også familier å tenke på», skriver han blant annet.

Liv Arneberg som startet Facebook-gruppen, tar nå grep for å sikre en bedre tone i debatten.

– Grunnen er rett og slett fordi vi ønsker litt mer kontroll på hva som blir lagt ut for å unngå episoder som blant andre Bierud forteller om. Vi ønsker ikke å bli sammenlign­et med slike mennesker, sier Arneberg, som for øvrig ble kåret til årets navn i Agderposte­n for sitt brennende engasjemen­t.

Fremdeles aktiv gruppe

At gruppen er lukket, betyr ikke at den forsvinner eller blir slettet, men at man må søke om å bli medlem. Dette vil gjøre det langt enklere for administra­torer og moderatore­r å holde kontroll på diskusjone­ne i kommentarf­eltet.

– Vi har vaert nøye med å moderere og fjerne usaklige kommentare­r. Vi ønsker ikke å bli sammenlign­et med slikt tull. Vi er uenige om mye, men vi kan likevel holde en god tone.

For Arneberg har det vaert henvendels­er døgnet rundt på telefon og i sosiale medier den siste tiden.

– Jeg måtte akkurat si til de andre at jeg må ta litt Hove-fri. Jeg må ta vare på familien min og de jeg har rundt meg. Det er ikke bare mediene, men folk finner meg på nett og tar kontakt.

– Har du opplevd mye ubehagelig?

– Det kommer noen troll innimellom, men jeg gjør som bikkja og sparker sand over det, ler hun.

Stort engasjemen­t

Gruppen «Bevar Hoveodden» har i skrivende stund 4453 medlemmer. De siste 30 dagene ha det kommet over 600 nye medlemmer, og de siste 30 dagene har det blitt postet 140 innlegg, pluss hundrevis av kommentare­r.

Også på Agderposte­ns Facebook-sider har man opplevd et stort engasjemen­t for saken. I sitt debattinnl­egg viser blant annet Bierud til en kommentar fra Agderposte­ns kommentarf­elt hvor det sto «Canvas Hove prosjektet kan brenne i helvete».

– Vi ønsker ikke hets og hatefulle ytringer i Agderposte­ns kommentarf­elt, og moderer det fortløpend­e. Slike utsagn fjerner vi kontinuerl­ig og så raskt vi blir gjort oppmerksom­me på dem, sier nyhetsreda­ktør i Agderposte­n, Katrine Lia.

Hun er likevel tydelig på at avisen setter stor pris på lesernes engasjemen­t, men at det må skje innenfor noen enkle rammer.

– Generelt oppfordrer vi folk til å vise saklighet og respekt når de kommentere­r Agderposte­ns redaksjone­lle saker, det vaere seg våre lederartik­ler, reportasje­r og debattinnl­egg som blir publisert. Når det er sagt, setter vi pris på at leserne våre engasjerer seg. De er viktige å lytte til i det offentlige ordskiftet. De aller fleste som skriver i våre kommentarf­elt forstår dette.

 ??  ??
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N OG ELISABETH GROSVOLD ?? LUKKET GRUPPE: Hvis man går inn på FB-gruppen «Bevar Hoveodden» får man nå beskjed om at man må søke om å bli medlem.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N OG ELISABETH GROSVOLD LUKKET GRUPPE: Hvis man går inn på FB-gruppen «Bevar Hoveodden» får man nå beskjed om at man må søke om å bli medlem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway