Agderposten

Jeg er pensjonist nå, og revyen gjør jo at jeg må skjerpe hjernecell­ene, laere tekster og vaere litt tøyelig og bøyelig.

Magne Knutsen, deltaker i Granerevye­n

- Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

–Revyen gir meg så mye! Vi ser at publikum vil ha det vi baerer videre av tradisjone­r, og så lenge folk kommer, syns jeg det er morsomt, sier Magne Knutsen.

67-åringen har nettopp kjørt gjennom sketsjen med «Mannen i sjekta», en karakter som oppsto for mange år siden, og som, etter noen års fravaer, har vaert en fast gjenganger i Granerevye­n siden 2011.

I år harselerer sketsjen med «Ungdommen nå til dags», som bare spiser sunt og multitaske­r i høyt tempo. Nei, «Mannen i sjekta» foretrekke­r nok heller livet i dorjefart med en pils i hånda. Magne tar av seg sixpencen. Denne lørdagen har de holdt på fra tidlig formiddag.

Siden september har gjengen på 11 skuespille­re øvd og finslipt tekster og trinn, men med premiere kommende fredag, den 18. januar, er det bånn gass med øving i helga og på kveldene.

– Elvis på speed

De kjente første taktene til Jailouse Rock fyller Kulturstua og iført stripete gevanter synger de fire revyartist­ene:

«Ar’ndal fengsel stenges det er alt for kleint ...

D’er nok! / Ar’ndal by har fått nok! /Erna Solberg sa med spaden stopp! /Se Froland danser Jailhouse rock.»

– Det der høres ut som Elvis på speed. Skulle vi prøve den litt roligere? Jeg skal helst høre hva dere synger også, sier Løge, myndig, men med et smil på lur. Skuespille­rne er enige, og starter forfra igjen.

Så er det av med stripeklae­rne og kjapt på med glitterkjo­ler og vester før neste nummer.

Og selv da vi er innom lørdag ettermidda­g, etter fire timers intens gjennomkjø­ring der Løge pukker på detaljer og finpusser tempo i musikknumr­ene, er

stemningen saerdeles god og latteren sitter løst.

Sjef for sin 20. revy

Leif Gerhard «Liffe» Andersen har full kontroll ved miksepulte­n og skjermene.

For 20. gang er han revysjef, og for samboer Marianne Løge er dette revy nummer 18. Paret utgjør også kjernen i Arendal Musikkteat­er. Ja, dette er lidenskap og hobby for dem.

Hundrevis av timer legger de ned på frivillig basis. I fjor gikk revyen med underskudd, og nå håper de at folk kjøper billetter til de fire forestilli­ngene.

– Hvis man liker at byen har en revy, er det viktig å kjenne sin besøkelses­tid, for ingen av oss gjør dette for å tjene penger, men det koster å leie kulturhuse­t, sier Løge, som bobler over av rosende ord om ensemblet:

– En sabla jill gjeng

– En kjempegjen­g! Jeg tror dette må vaere den beste revygjenge­n på mange år. Vi har jo solide Magne og Astri som veteraner, og tre debutanter som virkelig er gode, sier Løge.

– Hvert år sier jeg: «Nå skal jeg ikke vaere med mer», men så kommer høsten og da kribler det og jeg savner lukta av sagmugg, sier Astri Edvardsen, som er med for 14. gang.

– Mi e en sabla jill gjeng! I år har vi hatt det spesielt morsomt, altså. Samholdet er så sterkt. Mange ganger kan jeg vaere trøtt, men så er det så gøy når vi står på scenen!

Magne Knutsen nikker. Det er mye helse i en leken hobby som revy.

– Å skape noe sammen, som gleder andre, det er gøy. Jeg er pensjonist nå, og revyen gjør jo at jeg må skjerpe hjernecell­ene, laere tekster og vaere litt tøyelig og bøyelig. Gjennom høsten og mørketida har en alltid noe å glede seg til. Revyen gir meg veldig mye, sier Knutsen.

Og som vanlig blir det sleivspark i mange retninger:

– Fengselet, togforvikl­inger, Hove Camping, nye veier, Jomfruholm­en og miljøvennl­ig parkering er noen av temaene, røper instruktør Løge.

Granerevye­n spilles 18., 19., 25. og 26. januar.

 ??  ?? FENGSELSRO­CK: Fart og frekke tekster til Jailhouse Rock. – Det der er Elvis på speed! Skal vi prøve litt roligere, sier instruktør Marianne Løge.
FENGSELSRO­CK: Fart og frekke tekster til Jailhouse Rock. – Det der er Elvis på speed! Skal vi prøve litt roligere, sier instruktør Marianne Løge.
 ??  ?? ÉN; TO; TRE: Liffe teller på fingrene for å hjelpe med å finne ut hvor mange revyer kjaeresten Marianne Løge har vaert instruktør: – 18!
ÉN; TO; TRE: Liffe teller på fingrene for å hjelpe med å finne ut hvor mange revyer kjaeresten Marianne Løge har vaert instruktør: – 18!
 ??  ?? GJENGANGER­EN: Som vanlig trekker Magne Knutsen på seg den faste genseren og sixpence-lua og setter seg i sjekta når teppet går opp for premiere på Granerevye­n 19. januar. Her fra øvelse i Kulturstua på lørdag.
GJENGANGER­EN: Som vanlig trekker Magne Knutsen på seg den faste genseren og sixpence-lua og setter seg i sjekta når teppet går opp for premiere på Granerevye­n 19. januar. Her fra øvelse i Kulturstua på lørdag.
 ??  ?? «GARDEROBEN»: Skuespille­rne har mange skift gjennom revyen. Her kan man ikke vaere sjenert.
«GARDEROBEN»: Skuespille­rne har mange skift gjennom revyen. Her kan man ikke vaere sjenert.
 ??  ?? UNIK: Liffe poserer ved kaka en av skuespille­rne har bakt, med en Liffe-figur til å spise opp.
UNIK: Liffe poserer ved kaka en av skuespille­rne har bakt, med en Liffe-figur til å spise opp.
 ?? FOTO: LIV EKEBERG ??
FOTO: LIV EKEBERG
 ?? FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD ?? SJEKTA: Det eldste vi fant i arkivet med Mannen i sjekta, er fra 2001, med Magne Knutsen (i midten). T.v. Jostein Hetland, t.h Ivar Tellefsen.
FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD SJEKTA: Det eldste vi fant i arkivet med Mannen i sjekta, er fra 2001, med Magne Knutsen (i midten). T.v. Jostein Hetland, t.h Ivar Tellefsen.
 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? RØD TRÅD: Magne Knutsen (t.h) med genser og kaps, etter hvert ble det fast antrekk for Mannen i sjekta, som har vaert med hvert år fra 2011.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK RØD TRÅD: Magne Knutsen (t.h) med genser og kaps, etter hvert ble det fast antrekk for Mannen i sjekta, som har vaert med hvert år fra 2011.
 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? LIKE BLID: Magne Knutsen som Mannen i sjekta i 2014.
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N LIKE BLID: Magne Knutsen som Mannen i sjekta i 2014.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway