Agderposten

«Canvas Hove-prosjektet kan brenne i helvete»

Politikern­e bestemmer – i mellomtide­n håper jeg vi kan ha en ryddig diskusjon, fritt for trusler, hets og latterligg­jøring.

- Espen Bierud Marked- og kommunikas­jonssjef, Canvas Hove

« Canvas Hove prosjektet kan brenne i helvete» sto det i kommentarf­eltet på Agderposte­ns facebooksi­der i går. Dette er en type retorikk som vi i Canvas Hove har måttet leve med hver dag i det siste. Hvorfor har vi ha et slikt hatefullt og ubehagelig diskusjons­klima i en så viktig sak? Alle som engasjerer seg ønsker å finne ut hva som er best å bruke campingpla­ssen på Hove til i overskueli­g fremtid. Politikern­e bestemmer til slutt hva det skal vaere. Men kan vi ha en ryddig og voksen diskusjon i mellomtide­n – fritt for trusler, hets og latterligg­jøring?

Motstanden mot våre planer har vaert sterk, selv om den som oftest kommer fra en nokså liten gruppe mennesker. Vi tre som jobber heltid med prosjektet har nokså tjukk hud og tåler godt en diskusjon, ja til og med en saklig krangel om nødvendig. Men vi har også familier å tenke på. Når overskrift­en på øverste sak i Facebook-siden «Bevar Hoveodden» i går var: «Trusler er den beste motgift for å få trumfet ting igjennom», er det ikke fristende å lese videre. Neste sak på samme vegg inneholder kommentare­n: «JA! UT med disse griske tyvene!!». Eksemplene er mange flere enn jeg orker å undersøke, vet jeg.

Jeg skulle på mange måter ønske at jeg slapp å engasjere meg i saken når jeg ser og hører slikt. Men jeg mener at denne tomta MÅ brukes til befolkning­ens beste. Jeg er glad for at de folkevalgt­e har siste ord i den saken. De er valgt til å ta disse avgjørelse­ne for oss. Jeg håper bare at politikern­e ikke lar seg påvirke av en type argumentas­jon som jeg er redd lammer diskusjone­n. Akkurat det er ikke lett. I en fersk kronikk av Øystein Djupedal står det: «grensen for hva som kan sies offentlig flyttes stadig. Ved å ikke ta til motmaele gir vi en stilltiend­e aksept». Det syns jeg berører kjernen i denne saken.

Det er ikke all kritikken som er hatefull – langt ifra. Noen av de kritiske leserinnle­ggene inneholder argumenter som er kjempevikt­ig å ta med videre. Naturen må tas hensyn til. Dyrelivet må vernes. Alle må få tilgang på denne perlen av tomt som Arendal kommune eier. Det må vaere både overnattin­gog aktivitets­tilbud som alle har råd til å bruke. Helt enig.

Målet må vaere, for oss alle, å finne en løsning som et stort flertall av Arendals befolkning vil ha. Og så tror jeg man må tillate å tenke lønnsomhet, for å få gode tilbud for alle. Det er nok frustreren­de å følge med på denne saken. Den er komplisert, med mange aktører, mange løsninger og innviklede prosesser. Men la meg prøve å oppklare noen punkter som det er en del forvirring rundt i det siste:

• Kommunen vil for alltid eie campingomr­ådet.

• Kommunen (gjennom HDU) eier 34 % av det nye selskapet Canvas Hove som har kontrakt på å leie området og drive med turisme der fremover. Dermed har kommunen god kontroll og ankerett på saker som har med driften fremover.

• Det er kun gressletta/campingtom­ta som berøres av leieforhol­det. Alt rundt som i dag brukes til rekreasjon av så mange mennesker forblir som det er.

• Unntaket er bryggene, som vi vil jobbe med å få lov til å utbedre slik at flere kan bruke de.

• Canvas Hove AS overtar tomta

1. mai og kan da drive campingpla­ss der. Regulering­splanen som er på vei for området må ikke vaere på plass for å drive campingpla­ss med forskjelli­ge typer telt, aktivitete­r og restaurant. • Arendal bystyre har signaliser­t at de vil overta ansvaret for ny regulering­splan for området og diskusjone­n om dette vil foregå i bystyret den 24.01. Da vil i så fall politikern­e ha hånden på rattet i forhold til nøyaktige retningsli­njer for hva campingtom­ta skal brukes til i fremtiden. Disse retningsli­njene vil omfatte mange punkter, men det trolig viktigste for oss og dem er hvor mye ny bygningsma­sse som tillates, plassering av denne og krav til at denne bygningsma­ssen ikke skader naturen.

Da NRK hadde «fem på gata» denne uka om Canvas Hoveplanen­e, ville de som var for planene vaere anonyme! Jeg har ikke noe fasit, men frykter aggressiv retorikk fra motstander­ens side gjør at mange tenker at de ikke orker engasjerer seg. Vi lanserte fredag en ny facebooksi­de som heter «Canvas Hove». Her håper vi å vise at det er støtte for en utvikling og oppgraderi­ng av campingtom­ta. Her kan du også få svar på ting du lurer på angående Canvas Hove sin rolle i dette. Du må gjerne presentere dine motforesti­llinger også. Men vi lover at dette blir en side fri for hatere og nett-troll, som vil måtte forlate diskusjone­n. Denne diskusjone­n er for viktig til å bli ødelagt av edder og galle.

 ??  ?? HOVE CAMPING: Dronefoto over Hove Camping, slik det fremstår i dag. Dronefoto: Frank Johannesse­n
HOVE CAMPING: Dronefoto over Hove Camping, slik det fremstår i dag. Dronefoto: Frank Johannesse­n
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway