Agderposten

Hove camping skal endres, og takk for det

- Per Jakob Haakstad, bystyrepol­itiker, H

Sist søndag var min familie og jeg på Hoveodden. Det var sol og vindstille, og parkerings­plassen var smekkfull. Det krydde av folk. Området er omtalt som indrefilet i Arendal, og med rette. Det er et fantastisk sted. Med unntak av selve campingen i midten.

For meg fremstår plassen som utestengen­de, både sommer og vinter, og som veldig privatiser­t. Det er gjerder, plattinger, vogner, som legger beslag på tilnaermet hele campingomr­ådet, og stenger i praksis ute andre, for annet enn gjennomgan­g. Dette skal endres, og takk for det. Planen som foreligger er spennende, og vil åpne mer opp for allmennhet­en, enn slik det er i dag.

Kritikere av planene synes å tro at hele Hoveodden skal endres og at området er «gitt bort» til private. Begge deler er grunnlegge­nde feil. Planene gjelder kun campingomr­ådet m/restaurant­en. Kyststien og folkestien, og området ellers uten campingen vil ikke bli berørt. Videre er plassen kun leid bort til nye aktører som skal skape ny og annerledes camping og restaurant. Dette vil lett tiltrekke både lokalbefol­kning og turister. En tilleggsge­vinst er at de vil skapes flere arbeidspla­sser. Området eies av fellesskap­et, via kommunen. Faste campinggje­ster har hatt dette som en paradis, de fleste i mange år. Det er ikke vanskelig å forstå at tap av leieavtale­r oppleves tungt for leierne.

Men dersom området skal endres og brukes til noe nytt, må området frigjøres. Ingen brukere/leietakere har garanti for en varig bruk.

Det er Hove-Drift og utvikling AS (HDU) som har frontet saken for kommunen (som eier HDU). HDU har presentert noe nytt og spennende, mener jeg. Dette blir bra. HDU har gjort en god jobb med å få på plass en slik nyskaping som nå kommer. Detaljer i prosessen kjenner jeg ikke til. Det er godt mulig at prosessen kunne vaert gjort annerledes, med større åpenhet og tidligere, tross den ev. risiko for å miste interessen blant innsatsvil­lige aktører. Det er videre godt mulig at avtalen – rent politisk sett- burde vaert godkjent av bystyret som HDUs eiere.

Men det velter uansett ikke hovedsaken: at Hoveodden med dette blir enda bedre. Og jeg er overbevist at det store flertallet i Arendal kommune deler denne konklusjon­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway