Agderposten

Seierssjan­sen røk etter håpløs serie

Marte Olsbu Røiseland hadde et meget godt utgangspun­kt foran lørdagens jaktstart i Oberhof, men fem bom ble altfor mye.

- Øystein Bjerkestra­nd oystein.bjerkestra­nd@agderposte­n.no

Froland-jenta gikk ut som nummer fire, under 20 sekunder bak lederen, men hun endte til slutt på 12.-plass etter fem bom på standplass. Det startet lovende med én bom på første liggende hvor hun gikk ut som nummer tre, like foran lagvenninn­e Ingrid Tandrevold.

Men på den andre liggendesk­ytingen forsvant alt håp om et toppløp. Hele tre strafferun­der gjorde at hun falt langt bakover på resultatli­sten.

Til tross for kun én bom på de to stående skytingene i vanskelige forhold, klarte hun ikke å ta seg inn blant de ti beste. Til slutt endte hun drøyt halvannet minutt bak den italienske vinneren Lisa Vittozzi.

Selv om hun pådro seg fem strafferun­der ble Olsbu Røiseland ble beste norske kvinne på jaktstarte­n. Tandrevold fulgte på 15.-plass, Karoline Knotten (28.) og Tiril Eckhoff (34.).

Sto over stafett

Olsbu Røiseland slet med stemmen gjennom hele helgen i tyske Oberhof, men det skal ikke ha vaert snakk om andre helseplage­r. Likevel valgte landslagsl­edelsen å spare 28-åringen i søndagens stafett. I stedet fikk Thekla Brun-Lie, Karoline Knotten, Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff sjansen på det norske laget. De fire gikk inn til en oppløftend­e fjerdeplas­s. Russland vant foran Tyskland og Tsjekkia.

Opptur for BIrkeland

På herrenes jaktstart var det Johnnes Thingnes Bø som gikk til topps etter nok en duell med Martin Fourcade.

For Lars Helge Birkelands del gikk det langt bedre enn på fredagens svaert skuffende sprint hvor han ble nummer 45.

Med to stafferund­er på fire skiskyting­er gikk Birkenes-løperen seg opp nesten 20 plasser til 28.-plass. ▶

 ?? FOTO: PETR DAVID JOSEK , AP PHOTO ?? I FARTA: Marte Olsbu Røiseland var solid i sporet, men med fem bom var hun ikke med i kampen om pallplasse­ne.
FOTO: PETR DAVID JOSEK , AP PHOTO I FARTA: Marte Olsbu Røiseland var solid i sporet, men med fem bom var hun ikke med i kampen om pallplasse­ne.
 ?? FOTO: BERIT ROALD / NTB SCANPIX ?? LARS HELGE BIRKELAND
FOTO: BERIT ROALD / NTB SCANPIX LARS HELGE BIRKELAND
 ??  ?? SEIER: Johannes Thingnes Bø avgjorde nok en tøff duell med franske Martin Fourcade til sin fordel.
SEIER: Johannes Thingnes Bø avgjorde nok en tøff duell med franske Martin Fourcade til sin fordel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway