Agderposten

Morten vil lage Solskjaers­jokolade

Sjokolade- og fotballent­usiast Morten Arnesen er lidenskape­lig opptatt av Manchester United, men manglende rettighete­r står i veien for Solskjaer-sjokoladen.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

Både Drillo, Myggen og Tore André Flo har hatt sin egen is, men foreløpig er det ingen fotballspi­llere som har fått navnet sitt på en sjokolade.

– Jeg skulle gjerne gjort det, men det er nok ikke så lett med tanke på rettighete­r og sånn, smiler Arnesen, som er daglig leder for Den lille sjokoladef­abrikken i Arendal.

Agderposte­n stikker innom butikken dagen etter at Ole Gunnar Solskjaer tok sin største skalp så langt med 1-0-seier borte mot Tottenham.

– Det er jo helt utrolig. Jeg fikk ikke sett kampen direkte, så jeg måtte ta den opp. Jeg fikk sett den i går kveld, men det var vanskelig å unngå resultatet fram til kvelden, forteller supportere­n.

Ferguson-plakater

I butikken er det tydelig at fotball – og spesielt Manchester United ligger hans hjerte naer. På veggene henger det blant annet flere utklipp og plakater fra Uniteds storhetsti­d under Sir Alex Ferguson.

– Jeg husker jeg var på Old Trafford i Fergusons første sesong i ’88, forteller han, og plukker opp en sjokoladee­ske med Manchester Uniteds logo på.

– Denne har vel gått ut på dato for lenge siden.

– Det er vel ikke bare enkelt å få rettighete­r til å bruke den logoen?

– Å, nei. Det er nok bare for klubben.

Følger Skeid og Trauma I tillegg til å følge med på Manchester United, har Arnesen et stort engasjemen­t for Skeid og Trauma. I fjor var Skeid i samme avdeling som Arendal Fotball, men med opprykket må han nå til Levermyr for å se Oslo-laget i aksjon på Sørlandet.

På Tromøya er de nå i gang med et prosjekt for å bli Arendals nest beste klubb.

– Det blir spennende å se hvordan det går i år, avslutter Arnesen.

 ??  ??
 ?? FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND ?? FAN: Morten Arnesen har tatt vare på en gammel sjokoladee­ske fra en tur til Manchester, men han får nok ikke muligheten til å selge egenprodus­ert United- eller Solskjaer-sjokolade.
FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND FAN: Morten Arnesen har tatt vare på en gammel sjokoladee­ske fra en tur til Manchester, men han får nok ikke muligheten til å selge egenprodus­ert United- eller Solskjaer-sjokolade.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway