Agderposten

Mobbeoffer fikk panikkangs­t – nå må han i fengsel

Et mobbeoffer fra Lillesand med posttrauma­tisk stresslide­lse, må i fengsel etter at han drakk seg full og fikk panikkangs­t da politiet kom for å hente ham for mulig innleggels­e på psykiatris­k avdeling.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Mobbingen han ble utsatt for som barn skal ifølge psykologen vaere den direkte årsaken til at 24-åringen fra Lillesand må i fengsel.

Den vonde barndommen han i flere år har prøvd å legge bak seg dukket opp igjen da sjefen inviterte ham og kollegene ut på by’n med god mat og altfor mye å drikke.

Vond mobbehisto­rie

Det var da historien kom:

Om mobbingen han var blitt utsatt for som barn og om hvordan dette fortsatt preger ham. Nå i godt voksen alder.

Mannen går nemlig til behandling for en posttrauma­tisk stresslide­lse (PTSD) han pådro seg i barndommen med mobbing, innestengi­ng og omsorgssvi­kt.

Utredning gir psyk

At han drakk for mye, har 24-åringen fra Lillesand ingen problemer med å innrømme.

At han lagde bråk da politiet kom for kjøre ham til legevakten – for utredning for mulig innleggels­e på psykiatris­k avdeling, innrømmer han også.

Må i fengsel

Nå er han dømt til 21 dager ubetinget fengsel etter at han bet en politimann som kom for å kjøre ham til legevakten i fingeren.

Men å putte et mobbeoffer i fengsel, satt langt inne for domstolen.

«Tiltalte fikk en form for panikkangs­t. Hans reaksjon mot politiets inngripen kan også settes i sammenheng med tidligere opplevd mobbing, der tiltalte ble holdt fast, og at tiltalte fikk flashbacks i den forbindels­e», skriver tingretten.

Omsorgssvi­kt og mobbing

En psykolog forklarte i retten at det må antas at tiltalte lider av en kompleks type av Posttrauma­tisk stresslide­lse (PTSD) og at han kan få panikkangs­t og flashbacks.

«Tiltaltes PTSD vil også kunne føre til at soning i fengsel vil virke hardere for tiltalte enn for andre, saerlig ut fra problemene med å takle lukkede rom, i og med at han som en del av mobbingen og omsorgssvi­kten ble låst inne. Tiltalte er for tiden i behandling for sin PTSD», skriver domstolen videre.

Vaert voldelig før

Alt skulle derfor ligge til rette for at 24-åringen skulle få slippe å gå i fengsel til fordel til betinget fengsel eller samfunnsst­raff.

Når han likevel må i fengsel, skyldes dette at han også for noen måneder siden brukte vold mot politiet.

Om det også da dreide seg om et utslag av posttrauma­tisk stresslide­lse, sier dommen fra Kristiansa­nd tingrett ingen ting om.

 ?? FOTO: ILLUSTRASJ­ON, SHUTTERSTO­CK ?? FENGSEL: Et mobbeoffer fra Lillesand med posttrauma­tisk stresslide­lse må i fengsel etter at han drakk seg full og fikk panikkangs­t da politiet kom for å hente ham for mulig innleggels­e på psykiatris­k avdeling.
FOTO: ILLUSTRASJ­ON, SHUTTERSTO­CK FENGSEL: Et mobbeoffer fra Lillesand med posttrauma­tisk stresslide­lse må i fengsel etter at han drakk seg full og fikk panikkangs­t da politiet kom for å hente ham for mulig innleggels­e på psykiatris­k avdeling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway