Agderposten

Taleregist­rator fra styrtet fly funnet

Taleregist­ratoren fra cockpiten til et fly fra Lion Air som styrtet i fjor med 189 personer om bord, er funnet, melder indonesisk­e myndighete­r.

-

▶ Det nesten helt nye Boeing 737 MAX 8-flyet rakk bare å vaere i luften i 13 minutter etter avgang fra Jakarta før det styrtet 29. oktober i fjor. Alle passasjere­r og ansatte om bord omkom i ulykken.

Den innledende rapporten om ulykken i slutten av november ga ingen endelig konklusjon om hva som var årsaken til at flyet gikk ned, og fortsatt er mye uavklart etter styrten. Det har vaert håpet at de to såkalte svarte boksene i flyet, ferdskrive­ren og taleregist­ratoren, ville gi flere svar.

Mandag opplyser Ridwan Djamaluddi­n, visesjøfar­tsminister i Indonesia, at den nasjonale komiteen for samferdsel­ssikkerhet har informert om at de har funnet taleregist­ratoren fra cockpiten. Det ble også funnet menneskere­ster på samme sted på havbunnen. Boksen skal ha blitt funnet i 9-tiden mandag morgen.

Fra før av var ferdskrive­ren funnet, og data fra den skal ifølge den innledende rapporten ha vist at pilotene kjempet for å holde kontroll på flyet helt fra da det lettet til det styrtet i sjøen utenfor øya Java. Taleregist­ratoren vil kunne gi mer informasjo­n om hva som ble sagt dem imellom.

Etterforsk­erne kommentert­e i den innledende rapporten at opptakene fra kabinen kan gi flere svar på pilotenes handlinger og om de fulgte de riktige prosedyren­e.

Den endelige rapporten legges fram først i løpet av året. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? EIENDELER: Pårørende til de omkomne i Lion Air-ulykken inspiserer eiendeler hentet opp fra havet, i havnen Tanjung Priok Port i Jakarta 31. oktober i fjor.
FOTO: NTB SCANPIX EIENDELER: Pårørende til de omkomne i Lion Air-ulykken inspiserer eiendeler hentet opp fra havet, i havnen Tanjung Priok Port i Jakarta 31. oktober i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway