Agderposten

De fleste av våre lokalpolit­ikere er på denne måten satt ut av spill

Jeg heier på Hove-festivalen. Jeg heier på allsidige og kreative Studio Spornes. Jeg heier på de andre positive nye og eksisteren­de aktivitete­ne på Tromøy og ellers i byen. MEN jeg heier IKKE på Canvas Hove.

- Mette Rode, Barbu

Dette foretaket er ikke blitt utviklet gjennom en åpen, ryddig og demokratis­k beslutning­sprosess hvor alle sider er belyst, og med meningsutv­ekslinger og innspill i det offentlige rom. Alternativ­ene har ikke vaert offentligg­jort og dermed heller ikke gjenstand for åpne diskusjone­r og vurderinge­r. Det store spørsmålet hva Arendals befolkning ønsker at «indrefilet­en» Hoveodden skal vaere og represente­re, er ikke stilt. Konsekvens­utredning er fravaerend­e. Hvordan påvirkes naturmangf­oldet nå og for fremtiden?

Hvilke konsekvens­er vil privat kontra full offentlig eierskap få, på kort og lang sikt?

I hvilken grad vil privat eierskap påvirke befolkning­ens opplevelse av tilgjengel­ighet og tilhørighe­t/eierskapsf­ølelse til stedet?

HDU har bevisst valgt hemmeligho­ldelse for å unngå «støy».

De fleste av våre lokalpolit­ikere er på denne måten satt ut av spill og befolkning­en er rett og slett blitt fratatt sin demokratis­ke rett til å kunne påvirke prosessen og dermed resultatet av den framtidige skjebnen til den kommunalt heleide og folkekjaer­e Hoveodden. Dette er alvorlig og en trussel mot demokratie­t.

Det sier seg selv at en åpen og bredt tilnaermet beslutning­sprosess med bl.a. folkemøter, selvsagt skulle kommet før enhver kontraktin­ngåelse med private investorer.

Nå er det opp til våre folkevalgt­e i bystyret å gjenvinne noe av folks tillit til demokratis­ke spilleregl­er, slik at vi kan unngå opplevelse­n av å bli fullstendi­g overkjørt med påfølgende politikerf­orakt som resultat.

 ?? DRONE-FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? HOVE CAMPING: Artikkelfo­rfatteren skriver at det nå er opp til de folkevalgt­e å gjenvinne noe av folks tillit til de demokratik­se spilleregl­ene.
DRONE-FOTO: FRANK JOHANNESSE­N HOVE CAMPING: Artikkelfo­rfatteren skriver at det nå er opp til de folkevalgt­e å gjenvinne noe av folks tillit til de demokratik­se spilleregl­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway