Agderposten

Vil lage kyststi på Hisøy

- Innsendt av Einar Bore, styremedle­m

HISØY: Hisøy nye frivilligs­entral har engasjert seg i arbeidet med kyststi på Hisøy. Nå inviterer styret for frivilligs­entralen til et åpent møte på Elim onsdag kveld.

Her blir det orientert om det arbeidet som en tid har vaert i gang for å kartlegge de mange stiene som finnes på øya og det store behovet vi har sett for å gjøre dem bedre tilgjengel­ige.

I dag kan det vaere vanskelig å finne fram for dem som ikke er veldig lokalkjent­e. Ved enkle tiltak i form av merking og rydding, som kan utføres på dugnad, vil mange stier kunne gjøres mer tilgjengel­ige. Enkle rutebeskri­velser og kart vil også bidra til at flere ser muligheten­e til å gjennomfør­e lengre turer, der en binder sammen flere stier/ turveier – som hver for seg er korte – med andre veier. Med litt større tilrettele­gging vil det også kunne opparbeide­s turveier som er tilgjengel­ige for rullestolb­rukere og barnevogne­r.

Vi ser for oss mange forskjelli­ge rundturer, av ulik lengde og vanskeligh­etsgrad, som støttes av merking i terrenget, turbeskriv­elser og kart på nett og/eller papir. Så utbygd som Hisøy etter hvert er blitt, er det svaert viktig å legge best mulig til rette for at Hisøyfolk kan utnytte de muligheten­e som finnes, for å komme ut i naturen i naermiljøe­t.

Samtidig ser vi muligheten­e til å benytte flere av de lokale rundturene, eventuelt deler av dem, til å etablere en sammenheng­ende kyststi gjennom Hisøy.

Vi vil se dette i sammenheng med at Friluftsrå­det Sør og Arendal kommune har planer om å ha ferdig merket en kyststi gjennom hele kommunen innen byjubileet i 2023, som en del av det nasjonale kyststipro­sjektet.

Da er det en utfordring å finne ei løype fra Strømmen til Vippa som gir en best mulig opplevelse av Hisøys varierte natur- og kulturland­skap.

Friluftsrå­det Sør vil vaere represente­rt på møtet, og det blir anledning til spørsmål og kommentare­r til de muligheten­e som presentere­s.

 ??  ?? STI: I Slaabervik naturpark har ildsjeler laget denne stien ved Galtesund.
STI: I Slaabervik naturpark har ildsjeler laget denne stien ved Galtesund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway