Agderposten

«Hvorfor jeg skal kastes ut? Jeg skjønner det ikke helt»

Christin Ø. Haslestad, fast Hove-gjest frem til 31. mars 2019

- Christin Ø. Haslestad, fast gjest fram til 31.03.19

Hvorfor jeg skal kastes ut? Jeg skjønner det ikke helt, men prøver meg på en forklaring.

Vi har hatt campingvog­n på Hove i ca 10 år, og det har barna våre satt veldig stor pris på. Selv om de ikke er små lenger (14 og 19 år) ble begge veldig lei seg når vi ikke lenger kunne vaere på Hove.

Når Canvas Hove sier de skal åpne opp område ved å fjerne noen gjerder som er satt opp for å hindre at folk (mest unger) ikke løper rett ut på veier som benyttes til varetransp­ort skjønner jeg ingenting. Det er gjerde på 1/4 av campingen kanskje, ellers helt uten stengsler. Så naer som en port for å registrere de som kommer for å bo på campingen. Hva er det med fjerning av disse gjerdene som åpner opp for allmennhet­en?

Canvas Hove fjerner muligheten til å ligge på plassen med bobil og campingvog­n, og de skal foreløpig kun beholde muligheten for korttidsca­mping med telt. Hvis det hadde stoppet der vil jeg vaere enig i at område hadde blitt mer tilgjengel­ig. Men det stopper ikke der, de skal finansiere dette prosjektet ved salg av hytter til private, dette blir hytter med innlagt strøm og vann og kloakk. Og det er jo da jeg mener at argumentet for å åpne opp for offentligh­eten faller bort, du åpner ikke opp ved å fjerne en vogn og bygge en hytte. Disse private hyttene beslaglegg­er område på samme måte som en campingvog­n. I tillegg skal det i tretoppene bygges utleiehytt­er med vann og kloakk, for ikke å glemme yurtene som skal brukes til å tilby glamping. Når alt dette er ferdig bygd er det nok ikke så mye ledig areal igjen til allmennhet­en. Kanskje omtrent like mye ledig areal som det er i dag mellom vognene? Canvas Hove skal ta i bruk stranda kommersiel­t med tilbud og handel av aktivitete­r, da blir det mindre plass på stranda til de som ikke ønsker/evner å kjøpe aktivitete­r.

Jeg er helt sikker på at det blir penere på Canvas Hove enn det er på Hove camping i dag, men det er ikke fordi en campingpla­ss ikke kan vaere fin, det er fordi HDU har latt Hove Camping forfall og bli skikkelig lurvete. Det er selvfølgel­ig lettere å legge ned noe som er slitt og lurvete, enn noe som er pent og velfungere­nde.

Campingpla­ssen blir omtalt av Canvas Hove som om den er til hinder for oppgraderi­ng og aktivitet, det er den altså ikke. Det har vaert misnøye med hvordan HDU har latt plassen forfalle, samtidig som de har økt prisene hvert år. Jeg og antakelig flere har kommet med konkrete forslag til HDU om oppgraderi­ng av plassen uten noen form for gehør. I februar 2018 var det et beboermøte på Hove hvor det ble valgt en talsperson, og vi har etter det forsøkt å få til en konstrukti­v dialog med HDU ved daglig leder Terje Stalleland med tanke på å få bedre samsvar mellom pris og tilbud. Jeg skjønner jo nå hvorfor han etter flere brev frem og tilbake bare avviste all kritikk og skriver sitat «hvis dere ikke er fornøyd kan dere bare reise» Det er jo verdt og merke seg at han ikke sa et ord om at campingen skulle legges ned og at alle uansett skulle kastes ut. Jeg blir trist av at de bruker argumenter som falle på sin egen urimelighe­t, sannheten er at campingfol­ket ikke er velkomne på Hove lenger som følge av at de ikke passer inn i den nye «Instagram destinasjo­nen».

Hvis det hadde vaert vilje så er det mer enn god nok plass på Hove til alle.

 ??  ?? HOVE CAMPING : Campingpla­ssen er ikke til hinder for oppgraderi­ng og aktivitet, skriver artikkelfo­rfatteren.
HOVE CAMPING : Campingpla­ssen er ikke til hinder for oppgraderi­ng og aktivitet, skriver artikkelfo­rfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway