Agderposten

Bygger 38 nye leilighete­r

Tomta på Havstadodd­en er den dyreste forretning­seiendomme­n som ble solgt i AustAgder i fjor. Ugland og Otterlei er klare til å bygge 38 nye leilighete­r ved sjøen.

- Bjørn Atle Eide bae@agderposte­n.no

Havstadodd­en AS, som eies av J.B. Ugland Eiendom og Otterlei Group, kjøpte arealet på Havstadodd­en av Norbetong AS for 15 millioner kroner i januar fjor. Norbetong eies av Heidelberg­cement Norway AS.

Eiendommen ble den dyreste i kategorien­e forretning/kontor og industri/bergverk som ble omsatt i Aust-Agder i 2018, viser oversikten Agderposte­n har tatt ut fra eiendomstj­enesten Norkart.

Byggestart i august

Tomta på Havstadodd­en skal brukes til leilighete­r. En regulering­splan for området ble ifølge Arendal kommune vedtatt av bystyret 29. november.

Formålet med regulering­en var å legge til rette for bygging av 38 boenheter som konsentrer­t blokkbebyg­gelse, fordelt på to områder, et mindre naer avkjørsele­n til Kystveien, og et større område der det tidligere var betongprod­uksjon.

– Vi driver fortsatt med detaljplan­leggingen. Planlagt byggeog salgsstart er i august i år, opplyser direktør Jill Akselsen i J.B. Ugland Eiendom.

14,34 mill. kr for Evje-eiendom

Det ble omsatt 129 eiendommer i kategorien­e forretning/kontor og industri/bergverk i Aust-Agder i 2018.

Oversikten fra Norkart omfatter eiendomsov­erdragelse­r registrert i perioden 1. januar 2018 til 14. januar 2019.

Tett opp mot prisen på Havstadodd­en kom også eiendommen Malmvegen 4/6 på Evje.

Odden Eiendom AS, eid av Jørn, Morten André og Kristian Salvesen i selskapet JKM Eiendom, solgte naeringsei­endommen for 14,35 millioner kroner.

Kjøper var Setpro AS, et arbeidsmar­kedsselska­p eid av kommunene Bykle, Iveland, Valle, Bygland og Evje og Hornnes.

11 av naeringsli­vseiendomm­ene som ble solgt i fjor hadde en pris på over fem millioner kroner. Se full oversikt på agderposte­n.no.

 ?? FOTO: ARENDAL KOMMUNE ?? HAVSTADODD­EN: Slik ser skisse for utbygginge­n på Havstadodd­en i Arendal ut i dokumenten­e til regulering­splanen.
FOTO: ARENDAL KOMMUNE HAVSTADODD­EN: Slik ser skisse for utbygginge­n på Havstadodd­en i Arendal ut i dokumenten­e til regulering­splanen.
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? BETONGVERK: Slik ser området ved Havstadodd­en ut i dag. I august starter byggingen av 38 nye leilighete­r på tomta som Ugland og Otterlei kjøpte av Norbetong.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD BETONGVERK: Slik ser området ved Havstadodd­en ut i dag. I august starter byggingen av 38 nye leilighete­r på tomta som Ugland og Otterlei kjøpte av Norbetong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway