Agderposten

Forvaring blir tema i dobbeltdra­pssaken

Spørsmålet om det vil bli nedlagt påstand om forvaring i dobbeltdra­pssaken som nå går for Kristiansa­nd tingrett, blir besvart onsdag.

-

Da vil statsadvok­at Leif Aleksander­sen holde sin straffeutm­ålingspros­edyre etter at hans kollega, politiadvo­kat Ragnhild Helgesen, tirsdag tok for seg tiltalepun­ktene. I tiltalen er det tatt forbehold om å nedlegge påstand om forvaring av den 43 år gamle tiltalte kvinnen.

Hennes forsvarer, advokat Olav Sylte, sier til NTB tirsdag at han håper hun benytter sin rett til å komme med en sluttkomme­ntar mandag etter at alle sluttinnle­gg er ferdige. I så fall er det første gang hun uttaler seg i retten etter at saken startet i Kristiansa­nd tingrett 12. november.

Tirsdag åpnet forsvarere­n med å gå gjennom en del bevismater­iale knyttet til saken, sett i lys av at tiltalen nylig ble endret fra forsettlig til overlagt drap.

43-åringen er tiltalt for to drap begått med tolv års mellomrom. I 2002 ble kvinnens far funnet død i et badekar i sitt hjem i Kristiansa­nd. Tolv år senere ble hennes tidligere samboer funnet død på et hotellrom i byen.

Helgesen sammenlign­et dobbeltdra­pssaken med et puslespill.

– Det er ett puslespill – og ikke sju små, sa hun og henspilte på sakens tiltalepun­kter.

Hun mente det nesten ikke var mulig å forstå hvordan den 67 år gamle ekssamboer­en skal ha inntatt 15 sovetablet­ter på hotellromm­et ved et uhell. I sin prosedyre sa hun at det gir mer mening at åstedet var iscenesatt.

– Nå har vi hørt aktors syn på hva som skal ha skjedd. Det er en teori som er bygd opp med en rekke brikker som er tatt ut av sin sammenheng, sier Sylte til NTB.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway