Agderposten

Canvas Hove bør dekke plankostna­dene

Utarbeidel­se av regulering­splan for Hove er foreløpig utsatt. Den vanlige turbruker av området har gitt uttrykk for sitt syn. «Helårs camperne» har fått frem sine syn og den nye leietaker (Canvas Hove) har presentert sine foreløpige planer for fremtidig b

- Leif Gerhard Andersen

Disse planene har blitt presentert for kommunens planutvalg gjennom søknad om å få fremme en regulering­splan. Gjennom debatten i planutvalg­et kom det frem samstemmig­het om at en regulering­splan for Hove området må utarbeides. Utarbeidel­se av en slik regulering­splan betyr at nå er det politikern­e som tar føringene og beslutning­ene for hvordan Hove campingpla­ss med omkringlig­gende områder som Breidablik­k og Spornes bør fremstå i fremtiden.

Men det er nødvendigv­is ikke slik at kommunen må stå som eier og fremmer av en regulering­splan for å få full styring av prosessen og resultatet.

Derfor bør ikke kommunens driftsbuds­jetter belastes med regningen for utarbeidel­se av Hove planene. Prinsippet er at den som fremmer en regulering­splan vil selv måtte betale for kostnadene samt forholde seg til politiske og administra­tive pålegg og anvisninge­r under utarbeidel­sen av planen. Kommunens arealplanu­tvalg vil vaere første instans for behandling av planforsla­get. Erfaringsv­is vil dette utvalget komme med innsigelse­r, anvisninge­r og i noen tilfeller forslag til endringer eller forbedring­er. Dette blir ofte mange runder og kostbart

Derfor mener jeg det er uforsvarli­g dersom bystyret i sin videre behandling av denne saken velger å fremme planforsla­g for Hove i egen regi og belaste et allerede presset driftsbuds­jett med kr 1.000.000,- eller mer. Canvas Hove A/S, med sine private eiere, inkludert 35 % kommunalt eierskap gjennom kommunalt HDU A/S, har inngått bindende leieavtale med kommunale HDU A/S om leie av Hove campingpla­ss. Ved fremleggel­se av en regulering­splan vil som nevnt over kommunen ha fullstendi­g styring over planinnhol­d og prosess gjennom gjeldende planlov, bygningslo­v, friluftslo­v og alle andre lover og forskrifte­r som vi andre vanligvis må forholde oss til.

Dersom Canvas Hove fremdeles synes det er interessan­t å gjøre seg nytte av avtalen de har med kommunen gjennom HDU A/S, bør Arendal Bystyre gjennom vedtak pålegge Hove Canvas om å dekke kostnadene ved en regulering­splan uavhengig om hvem som står som formell søker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway