Agderposten

– Legendaris­k musikk

Canal Street slapp forleden en ny headliner til sommerens festival.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Festivalsj­ef Mats Aronsen bruker store ord når han forteller at vokalist Phil Bates kommer til Arendal for å spille musikken til Electric Light Orchestra (ELO).

Folkeeie

Electric Light Orchestra er et av de mest suksessful­le bandene i musikkhist­orien.

– Deres sanger ble folkeeie gjennom tiårene på 70-, 80- og 90-tallet. ELO fikk i sin storhetsti­d en lang rekke topp 20-hits, hvorav mange av dem ble klassisk pophistori­e, skriver Aronsen i en pressemeld­ing.

Stor kveld

Fra tidligere er det klart at Boney M og Liz Mitchell kommer til Arendal, og nå viser det seg altså at de skal stå på scenen samme dag som mandagens slipp.

– Er det mulig – på samme kvelden? Ja det er det altså – og det blir fest! lover Aronsen.

Som sologitari­st, låtskriver og vokalist i Electric Light Orchestra Part 2 (fra 1993 – 1999) og The Orchestra har Phil Bates opptrådt med ELO-musikk i årtier og på utallige konserter og festivaler verden rundt. Han var altså ikke med i det opprinneli­ge ELO, og ble først medlem av ELO part 2 som ble dannet av en annen av ELOs grunnlegge­re – trommis Bev Bevan, på nittitalle­t.

Verden rundt

Fra 2007 har Bates dratt verden rundt med ELOs musikk og sitt eget band.

«ELOs musikalske univers er rock, klassisk, elektronis­k, orkestral og tradisjone­ll musikk i ett. «Roll Over Beethoven», «Don’t Bring Me Down», «Telephone Line», «Evil Woman», «Livin’ Thing», «Mr. Blue Sky», «Strange Magic», «Turn To Stone» eller «Sweet Talking Woman» er ikke glemt av publikumme­t, og vitner om at musikken stadig holder seg», heter det i pressemeld­ingen fra festivalsj­efen.

Line-upen

Disse er nå klare for Canal Street, som arrangeres 24.–27. juli i Arendal: ▶Vamp (Merdøkonse­rten) ▶Kari Bremnes (Kirkegårds­konserten) ▶B●ack Debbath

▶Gåte

▶deLi●●os

▶Phi● Bates performs ELO music

▶Boney M

▶Razika

▶E●●a Marie & ISAK

▶ONKLP og Nico & Vinz

 ??  ?? TIL ARENDAL: Phil Bates har i flere tiår opptrådt med ELO-musikk sammen med bandet sitt.
TIL ARENDAL: Phil Bates har i flere tiår opptrådt med ELO-musikk sammen med bandet sitt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway