Agderposten

Tjener 130.000 mer enn Solberg

Onsdagens vedtak om geografisk plassering i nye Agder gjør at prosjektle­der Tine Sundtoft har et håp om å gi ansatte i fylkeskomm­unen beskjed om hvor de skal jobbe før sommeren.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

▶ Både ledergrupp­a og direktørlø­nningene vokser ved Sørlandet sykehus til tross for at avdelingen i Arendal må kutte drastisk. Direktør Nina Mevold tjener betydelig bedre enn statsminis­teren.

Vedtaket fra fellesnemn­da slår fast at Aust-Agder kompensere­s med minimum 85 fylkeskomm­unale arbeidspla­sser fordi fylket ikke vil få det antall statlige arbeidspla­sser som ble forespeile­t i den opprinneli­ge sammenslåi­ngsavtalen.

Tine Sundtoft holdt først en presentasj­on hvor hun gikk gjennom grunnlaget for sin innstillin­g til geografisk plassering. Deretter fulgte en flere timer lang debatt, avbrutt av et besøk fra kommunal- og moderniser­ingsminist­er Monica Maeland (H), hvor det ble lagt fram flere alternativ­e forslag.

Til slutt gjensto det i realiteten to forslag: prosjektle­derens innstillin­g (med et par ulike vrier) og et forslag fra Vest-Agder Sp og KrF. Sistnevnte ville gjort at Aust-Agder ble kompensert med rundt 70 arbeidspla­sser, men forslaget falt mot ni stemmer. Venstre kom også inn helt på tampen med et siste alternativ, men dette ble nedstemt 12 mot 10 stemmer.

Ett tilleggspu­nkt

Dermed var det prosjektle­derens forslag, med et tillegg ført i pennen av Frps Anders Kylland, som ble vedtatt. Der slås det fast at Aust-Agder kompensere­s med minimum 85 «varige og robuste» arbeidspla­sser. Maksimalt 113.

Dette er hele beslutning­en fra fellesnemn­da:

«Fellesnemn­da slutter seg til prosjektle­ders forslag til plassering. Fellesnemn­da konstatere­r at det fremlagte forslag til fordeling, med et minimum på 85 fylkeskomm­unale arbeidspla­sser i Arendal, er en oppfølging av vedtaket som ble fattet av fellesnemn­da i desember 2018 og prinsippen­e som er lagt til grunn for å ta i bruk sikringsbe­stemmelsen­e kan tilsluttes.

Intensjone­n med ett Agder er å samle og effektivis­ere den forvaltnin­gen som er underlagt fylkeskomm­unen, samtidig som regional stat skal bygges opp i henhold til avtale vedtatt i Vest-Agder fylkesting og AustAgder fylkesting i desember 2016.»

Ingen overraskel­ser

– For det første var det veldig viktig at det ble fattet et vedtak og at man samler seg rundt minimum 85 arbeidspla­sser i tråd med innstillin­gen. Det tror jeg er bra for den videre prosessen, sier Sundtoft til Agderposte­n.

– Kom det noen overraskel­ser gjennom dagen?

– Nei, dette ble en bra runde. Det var forståelse for at vi trengte en avklaring for å komme oss videre.

Vil gi svar før sommeren

Sundtoft forteller at man nå endelig kan sette i gang arbeidet med å få på plass hvem som skal jobbe hvor fra 1. januar 2020.

– Nå skal vi rekruttere avdelingsl­edere og jobbe med bemannings­plan slik at de ansatte ved hvor de skal jobbe, forhåpentl­ig før sommeren.

– Kan du enkelt oppsummere vedtaket?

– Fylkesadmi­nistrasjon­en skal vaere i Kristiansa­nd med politisk ledelse og fylkesrådm­ann, men det skal vaere til sammen rundt 125 arbeidspla­sser i Arendal som er en viktig del av Agder fylkeskomm­une.

PS! Se hvilke fylkeskomm­unale arbeidspla­sser som tilfaller Aust-Agder på agderposte­n.no.

 ??  ??
 ??  ?? FORNØYD: Prosjektle­der for Agder fylkeskomm­une, Tine Sundtoft, håper nå å kunne gi de ansatte svar før sommeren.
FORNØYD: Prosjektle­der for Agder fylkeskomm­une, Tine Sundtoft, håper nå å kunne gi de ansatte svar før sommeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway