Agderposten

21 straffefor­følges i Olsen Bil-saken

Den omfattende siktelsen mot eksbruktbi­lforhandle­r er blitt enda mer alvorlig. Samtidig blir så mange som 21 personer straffefor­fulgt i Olsen Bilsaken.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

I tillegg har listen over anklagepun­kter vokst mot den tidligere bruktbilfo­rhandleren.

Politiadvo­kat Geir Magne Søfteland bekrefter at listen over anklagepun­kter mot Geir Egil Olsen, tidligere daglige leder/ styreleder i Olsen Bil AS/Berg Auto One AS, igjen har vokst.

– Forholdet som gjelder bounndrage­lse er vesentlig utvidet i forhold til opprinneli­g siktelse. Dessuten er grov økonomisk utroskap en helt ny siktelsesp­ost. Det er også enkelte andre noe mindre alvorlige forhold han er siktet for ikke har vaert fremme tidligere, opplyser politiadvo­katen.

Pågrepet i egen forretning

I tillegg til omfattende grove bedragerie­r mot banker, er den konkursram­mede bruktbilfo­rhandleren blant annet siktet for bedragerie­r overfor private bilkjøpere, bounndrage­lse, grov økonomisk utroskap og grov korrupsjon.

Det er nå gått snart to og et halvt år siden de dramatiske dagene i Østerhus i Grimstad. Bildet som følger denne artikkelen er fra politiaksj­onen om ettermidda­gen 1. desember 2016. Da pågrep politiet Olsen under et møte med bostyrer Kai Knudsen i hans egne butikkloka­ler.

En ansatt i Statens vegvesen på Stoa i Arendal ble pågrepet noe senere. Politiaksj­onene fikk stor oppmerksom­het.

I tillegg til å etterforsk­e disse to sakene har politiet også opprettet straffesak­er mot tidligere ansatte og naerståend­e, i hovedsak for delaktighe­t i lånebedrag­eri mot banker og finansinst­itusjoner. Dette er status for påtalemynd­igheten i disse sakene:

● Rettskraft­ige dommer mot sju personer.

● Tiltale mot fire personer (sakene berammet 20.–21. mars og 24.–25. april).

● Påtaleunnl­atelse mot tre personer.

● Ytterliger­e fem personer er mistenkt/siktet, men sakene ikke ferdig etterforsk­et eller påtaleavgj­ort.

– Etterforsk­ning i sluttfasen

Etterforsk­ningen mot Olsen skal nå vaere i sluttfasen. Søfteland opplyser at saken forventes påtaleavgj­ort i løpet av kort tid.

Siktelsen er også uendret mot den tidligere ansatte ved trafikksta­sjonen, som ifølge politiet skal ha mottatt økonomiske fordeler for å hjelpe bruktbilfo­rhandleren.

Den eks-statsansat­te mannen er siktet for grov korrupsjon, og også i denne saken gjenstår det begrenset med etterforsk­ning.

Politiet vil fortsatt ikke kommentere hvor store beløp som de knytter til de påståtte korrupsjon­shandlinge­ne.

Ingen av de to hovedsikte­de har erkjent straffskyl­d. Ifølge politiadvo­katen nekter fortsatt Olsen og den eks-ansatte for å ha begått de påståtte straffbare handlingen­e de er anklaget for.

– Det er riktig at Olsen ikke erkjenner straffskyl­d, bekrefter hans forsvarer, advokat Lars Christian Sunde i Advokatfir­maet Elden & Co, overfor Agderposte­n.

 ??  ??
 ??  ?? 21 PERSONER: Så mange som 21 personer blir straffefor­fulgt i kjølvannet av politiet og andre myndighete­rs opprulling av Olsen Bil-saken i Grimstad. Her fra politiaksj­onen i Østerhus 1. desember 2016.
21 PERSONER: Så mange som 21 personer blir straffefor­fulgt i kjølvannet av politiet og andre myndighete­rs opprulling av Olsen Bil-saken i Grimstad. Her fra politiaksj­onen i Østerhus 1. desember 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway