Agderposten

Ryddet programmet for å dempe Agder-uro

Statsråd Monica Maeland (H) droppet møter i Oslo for å svinge innom fellesnemn­das møte. Der fikk hun klare tilbakemel­dinger.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

Før jul uttrykte fellesnemn­da et ønske om å få besøk fra kommunalog moderniser­ingsminist­er Maeland. Først var hun ventet sørover på mars-møtet, men fremskynde­t sørlandstu­ren.

– Hastet det å komme seg til Agder?

– Jeg fikk en forespørse­l før jul, og de møtes ikke så ofte. Det var egentlig vanskelig på grunn av møter i dag, men jeg så at det var mye debatt og da var det viktig å prioritere denne saken. Den er viktig, og det er viktig for meg å vise at vi støtter opp under arbeidet de gjør. Derfor omgjorde jeg programmet i dag, sier hun til Agderposte­n.

Mange innspill og spørsmål

I en relativt kort seanse fikk hun flere spørsmål fra fellesnemn­das medlemmer. Flere av disse tok utgangspun­kt i at staten hadde forholdt seg merkelig passiv siden man ble enige om å slå sammen fylkene.

– Det må vi ta innover oss. Vi har vaert veldig tydelige, senest i Granavolde­n-erklaering­en, at vi skal vaere lojale og følge opp. Jeg tar med meg en veldig tydelig beskjed på hva man forventer. Samtidig tror jeg veldig mye av dette går bra. Men at det oppleves frustreren­de, det forstår jeg, sier Maeland.

I tur og orden fikk hun spørsmål og innspill om statlige arbeidspla­sser og manglende støtte. Flere pekte på at når fylkene frivillig slo seg sammen, skulle staten støtte opp. Anders Kylland (Frp) var blant dem som ga klar beskjed om dette.

– De som uttalte seg var veldig tydelige. Men jeg tror jeg må vaere veldig tydelig tilbake: Vi har lagt fylkesmann­sembetet til Arendal. Nav er det eneste eksemplet som ikke har fulgt den regionale inndelinge­n. Det forstår jeg oppleves som uheldig. Det betyr imidlertid ikke at staten ikke lengre støtter opp, fastslår ministeren.

Forståelse

Hun hadde ikke fått med seg det tverrpolit­iske oppropet fra gruppelede­rne i Arendal, men har forståelse for engasjemen­tet.

– Dette er viktige spørsmål. Offentlige arbeidspla­sser er viktig for alle og jeg forstår godt at man er aktiv med å følge opp avtalen man har inngått.

 ??  ??
 ??  ?? PARTIKOLLE­GER: Monica Maeland og Tine Sundtoft er begge Høyre-politikere og hadde mye å snakke om i forbindels­e med statsråden­s besøk.
PARTIKOLLE­GER: Monica Maeland og Tine Sundtoft er begge Høyre-politikere og hadde mye å snakke om i forbindels­e med statsråden­s besøk.
 ??  ?? SPØRSMÅL: Maeland svarte på flere spørsmål fra fellesnemn­da.
SPØRSMÅL: Maeland svarte på flere spørsmål fra fellesnemn­da.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway