Agderposten

Ny båtbutikk på Stoahar bestilt 50 båter

Fredag åpner det eierne mener er en av Sørlandets største innendørs båtutstill­inger i Arendal. Nå er de spente på om de 50 båtene de har bestilt er for mye – eller for lite?

- BÅT Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

– Ja, det er Sjøsenter, ikke snøsenter, sier Karl Christian Pedersen med et lite smil og nikker mot brøytekant­ene som ligger meterhøye utenfor. Snøen gjør det litt krøkkete å få plass til de to båtene de hadde tenkt å stille ut utenfor.

Men det er jo inne den store utstilling­en er. Når Agderposte­n er på sniktitt, står 13 splitter nye fristelser og byr seg fram. De venter visst fire til før åpningen fredag.

Ny sommer

Daglig leder Karl Christian Pedersen, styreleder Kai Åsulv Andersen og selger Hanne Grethe Mesel viser rundt.

De kuleste båtene, mener de, er en Nordkapp 660 som er kåret til Powerboat of the year 2019, og 720 som er så ny at nesten ingen i Norge har sett den ennå, bortsett fra i Bergen. Båter med plass til solstol i vannskorpa og med kjøleboks under setet. Det er rent så en kan få troen på en ny sommer.

Riktig tidspunkt

Det nystiftede selskapet Arendal sjøsenter AS har leid 650 kvadratmet­er med utstilling­slokale i etasjen over Nor Engros i Stoaveien.

– Det er etter påske folk virkelig handler båt. Men for oss er det helt riktig å åpne nå, få tid til å vise oss fram og justere ting, sier Kai Åsulv Andersen.

Han driver fra før Sjøsentere­t Risør, som holder til både på Holmen og på Hestemyr. I Risør har han butikk, to verksteder, slipp og båtopplag – og planer om enda en butikk ved Østebøslet­ta.

Tette igjen et hull

Men importøren som forsyner Sjøsentere­t Risør med båter og motorer, ønsket å tette igjen et markedshul­l i det tromøygeit­a Karl Christian Pedersen omtaler som Aust-Agders båthovedst­ad, Arendal.

De naermeste andre butikkene som selger Nordkapp, Sting, Zodiac og Evinrude, ligger nemlig i Tvedestran­d og Kristiansa­nd.

– Det er bra for dem som kjøper båt å ha kort vei til service og vedlikehol­d, sier Pedersen, som i første omgang er Sjøsentere­t Arendals eneste ansatte.

Pedersen driver i likhet med Andersen også et firma i tillegg: Arendal Maritime Senter AS på Flosta. Også han har verksted og båtopplag, med to ansatte.

Samarbeide tett

Disse tre firmaene skal samarbeide tett. Båtkjøpere får tilbud om service og vinteroppl­ag som en del av pakka.

– De som skrur på disse motorene må vaere sertifiser­te. Så selv om Sjøsentere­t Arendal er nytt, så har vi mange års erfaring, sier Kai, som har åtte ansatte i Risør.

Nå er de tre som bygger opp butikken i Arendal spente på om 50 bestilte båter er mye eller lite. Såpass må det vaere for at det skal gå rundt, forteller de.

I tillegg har Kai bestilt 50 båter til butikken på Holmen i Risør.

Personlig relasjon

Hanne Grethe har både skrudd og solgt båter der i mange år. Hun forteller at damer er stadig mer aktive i båtkjøp. Saerlig når den endelige beslutning­en tas.

– Er det bruk for båtbutikke­r fortsatt? Handler ikke folk på nettet?

– Folk kikker på nettet, men vil gjerne se båten de vil ha. Og de vil gjerne knytte relasjon til forhandler­en, og ha kort vei til service og vedlikehol­d, sier hun.

 ?? FOTO: INGER STAVELIN ?? KLARE: Styreleder Kai Åsulv Andersen (f.v.), selger Hanne Grethe Mesel og daglig leder Karl Christian Pedersen er spente på mottakelse­n i Arendal når de nå åpner en helt ny båtforretn­ing på Stoa.
FOTO: INGER STAVELIN KLARE: Styreleder Kai Åsulv Andersen (f.v.), selger Hanne Grethe Mesel og daglig leder Karl Christian Pedersen er spente på mottakelse­n i Arendal når de nå åpner en helt ny båtforretn­ing på Stoa.
 ??  ?? PÅ STOA: – Sjøsenter, ikke snøsenter, påpeker eierne, som nå har installert seg i dette bygget på Stoa. Foto: Inger Stavelin
PÅ STOA: – Sjøsenter, ikke snøsenter, påpeker eierne, som nå har installert seg i dette bygget på Stoa. Foto: Inger Stavelin

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway