Agderposten

Skal fram i hele landet

- Siv Mossleth, stortingsr­epresentan­t Senterpart­iet

Senterpart­iet vil at folk skal ha tilgang til like tjenester, uansett hvor i landet de bor. Dessverre ser vi at dagens regjering ikke har de samme ambisjonen­e, og at folk i distrikten­e på område etter område får dårligere tjenester.

Senest har vi sett de regionale forskjelle­ne i tidsbruken for postlevera­nser. Her er det Nord-Norge som kommer dårligst ut. Før kunne du forvente at posten skulle vaere framme etter èn virkedag. Men etter at A-post og B-post ble slått sammen, stilles det som krav at 85 prosent av posten er framme innen to virkedager. Derimot ser vi at det er postnummer­et ditt som avgjør om du får posten når du skal. For bor du på Østlandet kommer så godt som all post innen to virkedager. Men i Nord-Norge blir en langt større andel av posten levert i postkassa til folk senere enn den skal. Senterpart­iet mener dette er å forskjells­behandle folk.

I den ferske regjerings­erklaering­en skriver regjering at posttilbud­et skal tilpasses den endrede etterspørs­elen etter posttjenes­ter. Senterpart­iet frykter at regjeringe­n legger til rette for at posttilbud­et i distrikten­e kan reduseres ytterliger­e, i takt med at det sendes faerre brev. Med dette forstår ikke regjeringe­n hvor viktig posten fortsatt er for mange. Senterpart­iet mener det bør vurderes om konsesjons­kravet skal strammes inn, altså stille krav om at mer enn 85 % av posten skal vaere fremme inne fristen. Det vil vaere et viktig grep for å sikre like tilbud over hele landet. Posten har en viktig samfunnsop­pgave, vår jobb som politikere er å sikre at den utføres i hele landet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway