Agderposten

En folkebil for oljelan

Volvo V60 CC er spesialdes­ignet for en nordboer med aktive fritidsvan­er.

-

Volvo V60 CC tar over etter en gammel slager, XC70modell­en, som siden slutten av forrige århundre har tilbakelag­t utallige kilometer her til lands på vei mot «en helg på hytta».

CC er selvsagt basert på V60modelle­n, som kom i fjor, og er som tidligere en noe mer robust utstyrt variant av utgangspun­ktet. Den har plastbesky­ttelser langs sidene og rundt hjulbuene, firehjulst­rekk og en rausere bakkeklari­ng. Faktisk er bakkeklari­ngen så voksen at den kun er noen millimeter lavere enn på SUV-en XC60.

Noe som langt på vei gjør at det ikke er noen vits i å kjøpe XC60, som er en god del dyrere. Den er også vel 15 centimeter høyere, dermed tvinger de fysiske lovene XC60 til å ha dårligere kjøreegens­kaper enn V60 CC.

Samtidig er ikke verden så enkel, i hvert fall ikke ennå.

Én motor

V60 CC er kun tilgjengel­ig med én motor, en diesel på 190 hestekreft­er. Det er rett og slett ikke helt optimalt i Norge i dag. Modellen vil få både bensinog ladehybrid-drivlinje, etter hvert. Men enn så lenge er det altså ikke stort å velge mellom.

V60 CC med denne motoren er for øvrig rundt 30.000 dyrere enn en V60 med tilsvarend­e drivlinje.

Isolert sett er motoren godt tilpasset en bil som dette. Ganske sterk – null til hundre-tiden er oppgitt til 8,2 sekunder – og med et potensielt forbruk ned mot halvlitere­n på mila. Bilen har også et offroadpro­gram som gjør at den bør komme seg fram selv om du ikke gidder å brøyte det siste stykket opp til hytta.

Plassmessi­g er bilen midt i blinken for en familie. Der den naer fem meter lange V90 CC føles overkant stor i tettbebygd strøk, er V60-versjonen mer tilpasset slike omgivelser, men har likevel god innvendig plass. Det eneste som trekker ned, er en overrasken­de smal inngang til baksetene og en 40/60-splitt i baksetene med en noe stusslig skiluke midt i.

Litt sporty

En mer brukervenn­lig variant her er biler som har en tredeling, 40/20/40-splitt, som gjør at man lettere kan ha med større ting som stikker fram fra bagasjerom­met. På den annen side er det sikkerhets­messig viktig at lasten i så fall er festet skikkelig, så ikke et snøbrett eller en bordplate kommer flygende ved en kollisjon. Bagasjerom­met tar 529 liter, det er klassemess­ig greit nok.

Volvos nye interiør er stilig, men med en berøringss­kjerm som styrer det aller meste, tar det tid å få alt inn i fingrene. Logikken er ålreit, men det tar en del oppmerksom­het fra veien når alt må gjøres via en undermeny eller to.

Sammenlign­et med en van-

 ??  ?? LUKE: I V60 CC har Volvo valgt en litt simpel løsning bak. I mange biler kan man legge ned setet i midten, mer her er det en 40/60-løsning med en liten skiluke.
LUKE: I V60 CC har Volvo valgt en litt simpel løsning bak. I mange biler kan man legge ned setet i midten, mer her er det en 40/60-løsning med en liten skiluke.
 ??  ?? INTERN KONKURRENT: Inntil V60 CC kommer som ladehybrid, vil nok mange kunder velge den noe større SUV-en, XC60.
INTERN KONKURRENT: Inntil V60 CC kommer som ladehybrid, vil nok mange kunder velge den noe større SUV-en, XC60.
 ??  ?? MODERNE: Interiøret er kjent fra andre nyere Volvo-modeller. Det aller meste av funksjoner ligger i den midtstilte skjermen.
MODERNE: Interiøret er kjent fra andre nyere Volvo-modeller. Det aller meste av funksjoner ligger i den midtstilte skjermen.
 ??  ?? STORT MARKED: Volvo V60 CC erstatter XC70, som har solgt godt i Norge. Nordmenn har tradisjone­lt sett likt stasjons-
STORT MARKED: Volvo V60 CC erstatter XC70, som har solgt godt i Norge. Nordmenn har tradisjone­lt sett likt stasjons-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway