Agderposten

Dårligste start på 10 år

Ikke siden finanskris­en har det vaert registrert faerre personbile­r i januar.

-

Det ble registrert 9004 nye personbile­r i januar. Det 2,2 prosent faerre enn i januar i fjor, ifølge tall fra Opplysning­srådet for Veitrafikk­en.

Dette er den svakeste starten på året siden 2009, som kom i kjølvannet av finanskris­en høsten 2008.

Andelen nullutslip­psbiler, elbiler og hydrogenbi­ler var 38 prosent, en kraftig økning fra i samme tid i fjor, men litt lavere enn desemberta­llene.

– Vi estimerer at elbilandel­en blir i underkant av 50 prosent, sa Marius Tegneby, kommunikas­jonsdirekt­ør hos BMW Group Norge, da han nylig anslo bilsalget totalt for 2019.

En antakelse han deler med mange av de andre bilimportø­rene.

666

Med flere store elbillanse­ringer i tiden som kommer, blant annet Tesla Model 3 og Audi e-tron, er det grunn til å tro at elbilandel­en vil stige når kundelever­ingene av disse bilene starter de kommende månedene.

Volkswagen Golf ble i fjor, for første gang på ti år, skjøvet ned fra førsteplas­sen på modellstat­istikken. I januar var den tilbake på topp, foran fjorårets bestselger Nissan Leaf og BMW i3. Av Golfene som ble registrert, var 666 eksemplare­r, 84 prosent, elektriske.

Volkswagen var også størst av merkene, med en markedsand­el på 15 prosent, foran BMW med 12 prosent og Toyota med 10 prosent.

Bensin- og dieselbila­ndelen fortsetter å synke, med henholdsvi­s 19 og 17 prosents markedsand­el i januar. Tilsvarend­e tall i fjor var 26 og 20 prosent. (NTB)

 ??  ?? PÅ TREDJE: Toyota var det nest mest populaere merket i starten av 2018, i år ble de passert av BMW og ligger på tredje.
PÅ TREDJE: Toyota var det nest mest populaere merket i starten av 2018, i år ble de passert av BMW og ligger på tredje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway