Agderposten

Grimstad-jente er klar for The Voice

– Det har ikke vaert lett å holde hemmelig, sier Elisabet Drøsdal (21) fra Grimstad. Fredag synger hun i The Voice.

- Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no UNDERHOLDN­ING

Men når resten av Norge, familien hennes og venner benker seg foran tv-apparatet fredag kveld, sitter hun faktisk ikke der for å se på seg selv.

– Nei, da varmer jeg nok opp til en konsert på Javel Pub i Kristiansa­nd, forteller Elisabet Drøsdal.

Rolig R & B-låt

I september fikk hun den første telefonen fra TV 2 som respons på søknaden hun hadde sendt inn:

Hun var gjennom første nåløye; de ønsket henne velkommen til audition og intervju i Oslo.

– Der sang jeg «Best Part», en rolig soul/R & B-låt av Daniel Caesar med sangeren H. E. R, forteller Elisabet.

Det må ha gått riktig så bra, for et par uker senere fikk hun invitasjon til å komme tilbake.

– Klarte å fokusere og gi alt

I november, etter nok en audition, var Elisabet Drøsdal tilbake – som en av deltakerne til «blind audition».

– Jeg var veldig fornøyd med min egen opptreden. Det var veldig gøy å vaere der å synge for så mange mennesker og dommerne. Et stort øyeblikk for meg. Jeg følte jeg klarte å holde meg rolig, klarte å fokusere på å gi alt, forteller Elisabet, som ikke kan røpe om dommerne lar henne gå videre i The Voice, annet enn at «det var gøy».

Programmet vi får se nå fredag, ble altså spilt inn i november, og helt siden da har hun måttet be sine aller naermeste om å holde fullstendi­g tett om hvordan det gikk i Oslo.

– Det har ikke vaert helt lett, for helst jeg fortelle til alle at jeg hadde vaert på «blind audition», men søsteren min og foreldrene mine har klart å holde det hemmelig.

Musikalsk familie

Hele familien er saerdeles musikkinte­ressert, forteller Elisabet, som har «vokst opp» i Norkirken i Grimstad, der hun hele oppveksten sang i kor.

Etter videregåen­de valgte hun å ta ett år på musikklinj­a på Sagavoll Folkehøysk­ole. Det ga mersmak, og for tiden studerer hun musikk ved Ansgar Bibelskole i Kristiansa­nd.

Hørt av naer 500.000 på YouTube

Musikalske forbilder er Ariana Grande («hun har en stor stemme jeg øver masse etter») og Tori Kelly.

– De siste årene har jeg prøvd å satse, og også gitt ut en singel. Jeg har også vist meg fram på YouTube med en egen sang, forteller grimstadje­nta.

En sang hun har spilt inn sammen med produsente­n MagSonics, er avspilt svimlende 443.491 ganger.

Det er veldig rart – ganske sykt, egentlig. Egentlig spurte han en venninne av meg, men hun var for travel og sendte ham videre til meg. Nå har vi en ny sang som snart kommer ut, forteller Elisabet. ▶

 ?? FOTO: TV2 ?? GA ALT: – Jeg følte jeg klarte å fokusere og gi alt, forteller Elisabet Drøsdal fra Grimstad om opptredene­n hun gjorde på såkalt «blind audition» i Oslo. Fredag kveld får du se hvordan det gikk når 21-åringen står på scenen i The Voice.
FOTO: TV2 GA ALT: – Jeg følte jeg klarte å fokusere og gi alt, forteller Elisabet Drøsdal fra Grimstad om opptredene­n hun gjorde på såkalt «blind audition» i Oslo. Fredag kveld får du se hvordan det gikk når 21-åringen står på scenen i The Voice.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway