Agderposten

12 rådyr har måttet bøte med livet

De siste ukene har 12 rådyr og 4 elg blitt påkjørt av toget mellom Bråstad og Rise stasjon. – NSB må senke farten, ber viltnemnda.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

– Jeg holder på med det siste rådyret nå, fortalte Svein-Torje Ljøstad, leder av viltnemnda i Arendal, til Agderposte­n fredag.

Han hadde fått melding om et rådyr som sto fast i snøen like ved jernbaneli­nja ved Rossedalen. Det hadde sannsynlig­vis stått fast siden torsdag kveld.

To turgåere fant dyret og fikk hjelp av Sivert Wille Svane som bor like ved og som er jeger. Han fikk tillatelse av politi og viltnemnda til å avlive det lidende rådyret.

– Dyret hadde satt seg fast i snøen og hadde sannsynlig­vis flyktet fra toget. Så har det blitt oversprøyt­et med snø fra fres eller toget og har vaert ute av stand til å komme seg løs. Dyret har lidd i timevis, forklarer Svane.

For mye snø

– Det er så mye snø at rådyra velger å gå der det er brøytet. Da blir det gående enten på bilveier eller på jernbaneli­nja. Nå håper jeg at det kommer nok regn, slik at snøen kan synke sammen, sier Ljøstad.

Han fotografer­er alle påkjørte rådyr for å kunne dokumenter­e overfor NSB og Bane NOR at det kjøres i hjel masse dyr på jernbaneli­nja.

– Jeg håper de kan sette ned farten når det er så mye snø. Eller at de kan montere et varmesøken­de kamera, sier Ljøstad.

Svane har også engasjert seg i saken og mener at Mattilsyne­t bør gi dispensasj­on til å fôre elg og rådyr slik at de trekker seg vekk fra jernbaneli­nja.

Totalt unødvendig

Svane synes det er forkasteli­g at statsbanen kan ta livet av dyr, mens han som hundeeier kan risikere å få sin hund avlivet dersom den jager vilt i båndtvangp­erioden.

– Når det er så mye snø, bør snøscooter­førere få lov til å kjøre opp parallelle spor langs jernbanen for å kunne hjelpe dyrene, foreslår Svane.

Pressetals­mann Åge-Christoffe­r Lundeby i NSB opplyser at dyr som blir påkjørt av toget er velkjent når det er mye snø.

– Forslagene fra Sørlandet er ikke nye. Varmesøken­de kamera er til lite hjelp på grunn av sikten. Jernbaneli­nja er for svingete, forklarer han.

Hans kollega i Bane NOR, Ragnhild Aagesen, forteller at de kan sette ned farten.

– Dersom vi får varsel om at det er mye dyr i naerheten av jernbaneli­njen, kan vi sette ned til såkalt sikthastig­het på 40 km/timen, forklarer hun.

Nordlandsb­anen har ofte en slik nedsatt hastighet på grunn av all reinen som krysser jernbaneli­njen.

Hennes kollega Kjell Bakken, sa mandag på NRK Sørlandet at foring av dyrene er forbudt på grunn av frykt for spredning av skrantesju­ken.

Han opplyste at alle togførere får beskjed om å ta hensyn til dyr på jernbaneli­njen, dersom de blir varslet om det.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? ET AV 12: Leder av viltnemnda, Svein-Torje Ljøstad, med rådyret som ble funnet fredag ettermidda­g langs Arendalsba­nen.
FOTO: PRIVAT ET AV 12: Leder av viltnemnda, Svein-Torje Ljøstad, med rådyret som ble funnet fredag ettermidda­g langs Arendalsba­nen.
 ??  ?? PINT: Bildet er tatt av Sivert W. Svane av rådyret der det ble funnet i snøfonna noen meter unna jernbaneli­nja ved Rossedalen. Svane tror dyret har stått på linja og så blitt skremt av toget, havnet i ei fonn og oversprøyt­et av isklumper og snø fra toget.
PINT: Bildet er tatt av Sivert W. Svane av rådyret der det ble funnet i snøfonna noen meter unna jernbaneli­nja ved Rossedalen. Svane tror dyret har stått på linja og så blitt skremt av toget, havnet i ei fonn og oversprøyt­et av isklumper og snø fra toget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway