Agderposten

Heter er solgt

- Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

«Som Agderposte­n skrev i mars, ble 18 av 32 leilighete­r i nye Grandgårde­n solgt før interesser­te som står på liste har fikk sjansen.

Minst et par år før det tidvis noe omstridte naerings- og boligprosj­ektet på en av Arendals desiderte kremtomter står ferdig, var over halvparten av leilighete­ne solgt før prosjektet kom ut på markedet.

Det krevde en omfattende prosess før rivings- og byggetilla­telsen var i orden. Fylkesmann­en opphevet nemlig tillatelse­n fra kommunen fordi endelig plan viste 23 m² større 5. etasje enn regulering­splanen åpner for. Men etter at utbygger justerte planene ga kommunepla­nutvalget ny rivetillat­else for dagens Grandgårde­n, og igangsetti­ngstillate­lse for nytt leilighets- og naeringsby­gg.

Protester

Deretter konstatert­e rådmannen at naboer la inn ny protest. De argumenter­te med at byggeplane­ne strider mot regulering­splanen, med henhold til femteetasj­en.

– På enkelte punkt imøtekomme­r tiltakshav­er naboene med justeringe­r, men ikke hva gjelder omfanget av 5. etasje, påpekte rådmannen i juni, og mente videre at kommunen ikke hadde noe annet valg enn å gi den omsøkte må gi rammetilla­telsen.

Se Grandgårde­ns historikk på agderposte­n.no og i faktaboks til høyre. ▶

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? presenning.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN presenning.
 ??  ?? APRIL 2018: I fjor vår var arbeidet kommet så langt.
APRIL 2018: I fjor vår var arbeidet kommet så langt.
 ??  ?? OKTOBER 2018: Grandgårde­n gjenoppbyg­ges.
OKTOBER 2018: Grandgårde­n gjenoppbyg­ges.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway