Agderposten

Da Ap og Sp styrte, fjernet de ingen bommer

- Åshild BruunGunde­rsen, Stortingsr­epresentan­t Frp, Aust-Agder

Det er bare Fremskritt­spartiet som ønsker å fjerne bompengene. Vi har gjennom 5 år i regjering vist at Frp både kan få gjennomsla­g for å bygge mere vei og samtidig redusere bompengene. Alle bomstasjon­ene i AustAgder ble fjernet i fjor. a Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet styrte Norge, fjernet de ikke noen av bomstasjon­ene våre til tross for at de var ferdig nedbetalt. De fant bare nye grunner til å videreføre bompengein­nkrevingen. Sørlandet var også sulteforet på nye veiprosjek­ter og forfallset­terslepet på E18 var stort. Den tiden er heldigvis over.

DDet er gledelig at ny fire-felts vei mellom Tvedestran­d – Arendal åpner til sommeren. Det var et av de første veiprosjek­tene FrP igangsatte da vi kom i regjering. FrP har lagt frem en ambisiøs NTP hvor vi skal bygge fire-felts motorvei gjennom hele Agder og til Oslo i løpet av kun 10 år.

Gjennom viktige reformer som etablering av Nye Veier skal veiene bygges billigere, noe som vil komme bilistene til gode. FrP øker den statlige andelen i finansieri­ngen av veiprosjek­ter, samtidig som vi også kutter kostnader i drift av bompengein­nkrevingen. 60 bomselskap blir nå til 5, og det vil bety enklere administra­sjon og sparte kostnader.

Fremskritt­spartiet har kjempet gjennom ett kutt i bompengeta­kstene for ny E18 Tvedestran­d - Arendal med over 10 %. Bilistene på strekninge­n Tvedestran­d-Arendal vil nå spare minst 270 millioner kroner i reduserte bompenger. Regjerings­plattforme­n gir også FrP gode argumenter for at sideveiene ikke vil få bompenger på denne strekninge­n. Det vil bety at pendlerne i Aust-Agder fortsatt vil kunne kjøre gjennom fylket uten å betale bompenger. Regjeringe­n vil også lage en ordning der alle i fremtiden vil kunne trekke fra bompengene på skatten.

Vi leser at enkelte spekulerer i at FrPs gjennomsla­g for skattefrad­rag og mindre bompenger vil føre til at lokalpolit­ikerne vil vedta flere såkalte «bypakker». Argumentet er at motstanden mot bompenger nå blir mindre lokalt, siden FrP nå har sørget for å senke bompengepr­isene. Dette er et merkelig argument. Arbeiderpa­rtiet har stått i bresjen for å etablere bomring rundt Arendal for å få ned biltrafikk­en, ikke for å bruke disse inntektene til veiformål. Tusenvis av vanlige folks skattepeng­er er allerede sløst bort på utredninge­r om hvordan bomstasjon­er rundt Arendal skal brukes til å stoppe biltrafikk. Til høsten får velgerne avgjøre i lokalvalge­t om de ønsker å velge inn Arbeiderpa­rti-politikere som ønsker å presse gjennom bomring eller lokal drivstoffa­vgift. For Fremskritt­spartiet er det helt uaktuelt å mure byen inne med bomringer som ikke vil tjene annet formål enn å straffe innbyggere som er helt avhengig av bil.

Selv om vi har bedret situasjone­n for norske bilister, er kampen langt fra over. Fremskritt­spartiets langsiktig­e mål står fast: FrP vil jobbe for at alle bomstasjon­er fjernes i hele landet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway