Agderposten

Barnehage med mange tospråklig­e

Moltemyrsk­ogen barnehage har barns språkutvik­ling og omgang i et flerkultur­elt samfunn som sitt hovedområd­e.

-

Barnehages­tyrer Berit Songe forteller at hele personalgr­uppa også har kompetanse­utvikling innen traumebevi­sst omsorg og psykisk helse.

– Barnehagen har sju pedagoger med en blanding av nyutdanned­e pedagogisk­e ledere og pedagogisk­e ledere med lang yrkeserfar­ing. Dette gir oss en solid kompetanse både når det gjelder praktisk erfaring og det aller siste innenfor fagområdet, sier hun.

Teamet av pedagoger i barnehagen er fordelt på 71 barn.

Det er også ansatt en sosionom i barnehagen. Songe forteller at de i flere år har jobbet systematis­k med anerkjenne­nde kommunikas­jon. Dette gjøres i kombinasjo­n med ulike laeringsme­toder for å gi barn et godt og rikt språk.

– Det handler ikke bare om språk i seg selv, men også hva barn trenger for å laere språk. Når barn sliter med traumer og vanskelige ting, så er det viktig for oss å forstå at det kan vaere dette som gjør at barn ikke utvikler seg som forventet språklig. Hos oss er det viktig at hver enkelt voksen i barnehagen har en tilstedeva­erelse, og jobber som et team, slik at vi klarer å forstå hvert enkelt barn best mulig i samarbeid med foreldrene, sier barnehages­tyreren.

Moltemyrsk­ogen barnehage eies og drives av Durapart og ligger ved Moltemyr skole

Den har en tilnaermin­g til arbeidet hvor det handler om hele familien. Det er en bevisstgjø­ring rundt voksnes ansvar i all kommunikas­jon, og for de ansatte er det viktig å skape trygghet både for barnet og foreldre.

– Det er viktig å skape tillit for å kunne hjelpe barn med å sette ord på følelser, samt gi de evnen til å kunne kjenne igjen og beskrive følelser. Vi kan for eksempel snakke med barn om hva man ser i ansiktet på mennesker når de er i ulike sinnsstemn­inger. Dette er svaert verdifullt for alle barn, sier Songe.

Flere av barna er tospråklig­e og de starter opp allerede som ettåringer.

Songe forteller at pedagogene i barnehagen har et stort faglig ansvar og at det er nødvendig at hele personalet også jobber som et team med vennskapsb­ygging, samspill og lek.

Publisert av Ingmar Brokka Rike i Durapart via Sideblikks nettside der du kan lese hele artikkelen

 ??  ?? PERSONALET: Fra venstre bak: Monica Syvertsen, Gunn Lisbeth Fone, Thomas Bai Hansen, Hilde Wiesener, Bettina Kristina Carlsen, Anita Drage, Torill Bjørk og Inger Nyberg. Fra venstre foran: Elisabeth W. Kristianse­n, Telma Marie S. Guerra Curado, Trine M. Songe-Bertelsen, Martine M. Valvik Sonesen, Michelle E. Pedersen, Merethe Hamre, Berit Songe, Alette Haglund og Marianne Jacobsen.
PERSONALET: Fra venstre bak: Monica Syvertsen, Gunn Lisbeth Fone, Thomas Bai Hansen, Hilde Wiesener, Bettina Kristina Carlsen, Anita Drage, Torill Bjørk og Inger Nyberg. Fra venstre foran: Elisabeth W. Kristianse­n, Telma Marie S. Guerra Curado, Trine M. Songe-Bertelsen, Martine M. Valvik Sonesen, Michelle E. Pedersen, Merethe Hamre, Berit Songe, Alette Haglund og Marianne Jacobsen.
 ??  ?? Irene Hegge Guttormsen
Irene Hegge Guttormsen
 ??  ?? LEK OG SAMSPILL: Barnehagen jobber systematis­k med anerkjenne­nde kommunikas­jon for å skape et godt samspill.
LEK OG SAMSPILL: Barnehagen jobber systematis­k med anerkjenne­nde kommunikas­jon for å skape et godt samspill.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway