Agderposten

Strødde isete riksvei med disse steinene

– Et under at bilen ikke ble skadet, sier tipseren som har plukket de avbildede steinene som mandag ble brukt til å «strø» riksvei 41 i Gjerstad mot Øy og ned til Felle.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

– Dette vil jeg kalle rullestein, ikke strøsand. Ingen her forstår hvordan dette kunne skje, sier vår tipser, som kjørte hjem fra Gjerstad mot Felle mandag kveld.

– Heldigvis møtte jeg ingen biler, så jeg slapp unna steinsprut, sier tipseren.

I en senere e-post presiserer tipseren at hans lokale entreprenø­r ikke hadde noe med det nevnte oppdraget å gjøre.

– Felle & sønner har holdt distriktet­s beste vei i flere år, skriver han til Agderposte­n.

Ryddet etter 20 time

Samme kveld ble det innlevert klage, men først etter naermere 20 timer kom Mesta, som har ansvaret for «strøsteine­n» for å ordne opp.

– De kom med et skråskjaer og skrapte vekk noen av steinene, uten saerlig hell. Fortsatt ligger det store stein igjen på veien, fortsetter vår tipser.

Distriktss­jef Tore Christense­n i Mesta region sør, beklager at så store stein ble sluppet ut på riksveien i Gjerstad.

– Det som har skjedd, er at man har gravd for dypt i sandhaugen og fått med seg bunnmasse der det har ligget for store stein, forklarer han.

– Det er vårt ansvar, vi driver denne veien. Det skal ikke vaere stå store steiner der, forsikrer han.

Christense­n forklarer at Mesta fikk beskjed om steinene tirsdag.

Plukket og skrapt

– Siden da har det blitt både plukket opp og skrapt bort stein, forsikrer han.

Det er altså ikke vår tipser helt enig i og dro onsdag ut for å ta bilde av veien for å vise Agderposte­n. Send ditt debattinnl­egg til:

merket ”8. mars” innen 27. februar, så blir det publisert!

 ?? FOTO: TIPSER ?? DIGRE: Disse steinene ble brukt som «strøsand» på riksvei 41 i Gjerstad mandag kveld. Nå beklager Mesta at de ikke sjekket sanden før den ble strødd ut over veien.
FOTO: TIPSER DIGRE: Disse steinene ble brukt som «strøsand» på riksvei 41 i Gjerstad mandag kveld. Nå beklager Mesta at de ikke sjekket sanden før den ble strødd ut over veien.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ETTER RYDDING: Selv om Mesta forsikret at de hadde ryddet opp etter feilstrøin­gen onsdag, fant vår tipser disse steinen på veien.
ETTER RYDDING: Selv om Mesta forsikret at de hadde ryddet opp etter feilstrøin­gen onsdag, fant vår tipser disse steinen på veien.
 ??  ?? FREMDELES: Denne steinen lå onsdag ettermidda­g på riksveien som Mesta forsikret de hadde skrapt og plukket ren for stein.
FREMDELES: Denne steinen lå onsdag ettermidda­g på riksveien som Mesta forsikret de hadde skrapt og plukket ren for stein.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway