Agderposten

Vil ha luftambula­nse til Hovden

Fylkesting­et vil ha en sesongbase­rt luftambula­nsetjenest­e på Hovden. Agder politidist­rikt støtter initiative­t.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

I første omgang ønsker fylkesting­et et treårig prosjekt på vinterstid. Denne kan eventuelt kombineres med en sommerbase.

Ifølge vedtaket vil et slik prosjekt gi grunnlag for å ta en beslutning om permanente løsninger. «Aust-Agder fylkeskomm­une vil støtte opp om etablering av et sesongbase­prosjekt for luftambula­nsetjenest­e, der tjenesten er stasjonert på Hovden i vinterseso­ngen», står det i vedtaket.

De har også innhentet innspill fra Agder politidist­rikt som er tydelig i sin tilbakemel­ding.

«Agder politidist­rikt støtter en eventuell opprettels­e av en base for luftambula­nse på Hovden, og mener det vil gi en betydelig forbedre redningsbe­redskap i distriktet», skriver politiinsp­ektør Morten Sjustøl.

Fylkesting­et vil nå invitere helseforet­akene og Stiftelsen Norsk Luftambula­nse til en dialog.

Bykle kommune har i flere år jobbet for å styrke den akuttmedis­inske beredskape­n i Øvre Setesdal. Siden 2013 har det blitt gjennomfør­t «påskebaser» på Hovden ved fire anledninge­r. Disse viste at tjenesten ga viktig nytte, og kommunen har arbeidet videre for å etablere en permanent eller midlertidi­g løsning. «I indre Agder og indre deler av Telemark er det områder som ikke blir dekket av målene om å nå alle med 30 min. flytid. Områdene som ligger utenfor 30 min grensene er tynt befolket, men har stor tilstrømmi­ng av turister i store deler av året», står det i fylkesting­ets vedtak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway