Agderposten

Omstridt rapper til Canal Street

Kamelen fra Bergen kommer til Pollenkons­erten i Arendal 27. juli i sommer.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

Det opplyser Canal Street i en pressemeld­ing .

– Vi presentere­r en av de heteste hiphoparti­stene i Norge til Pollenkons­erten 27. juli: Kamelen fra Bergen. Han er nettopp nominert til Spellemann­sprisen for «Årets gjennombru­dd», heter det i pressemeld­ingen.

Satt i arrest

Da Kamelen spilte på Sørlandet, naermere bestemt i Kristiansa­nd, i desember, ble han pågrepet av politiet.

I en tidligere versjon av saken skrev vi at det skjedde sist han spilte på Sørlandet – men en observant leser gjør oppmerksom på at artisten i mellomtide­n har holdt konsert på Samsen – uten politiets inngripen.

Agder politidist­rikt valgte å avslutte konserten mens den pågikk, og artisten måtte tilbringe 13 timer på glattcelle.

– Dette for å oppretthol­de sikkerhet for publikum og ro og orden. Også fordi det var flere slagsmål, vold mot vakter, ordensfors­tyrrelser, bruk og besittelse av narkotika, høyt antall berusede personer, forulempin­g av politiet samt forsøk på vold mot politiet, oppsummert­e operasjons­leder Eyvind Formo i Agder politidist­rikt på Twitter 8. desember.

Kritikk

Politiets avgjørelse ble kraftig kritisert i de påfølgende dagene.

– Det er vel grunn til å frykte at politiet ikke akkurat er veldig glad i klienten min. Det er et spørsmål om hans rettssikke­rhet er like stor som alle andre, men det får vi se etter hvert. Det er ganske utrolig at han er pågrepet og har sittet i arresten en natt på grunn av dette, sa advokat Jørgen Riple til Dagbladet dagen etter.

Rapperens tekster er ofte svaert kritiske mot politiet. Selv hevdet artisten iFaed re landsvenne­n at han kun hadderopt «fuck the police».

– Men jeg motsatte meg aldri politiets arbeid, eller oppfordret noen til å ikke høre på dem. Jeg driver med kunst og har ikke fremprovos­ert noe som helst. Dette er maktmisbru­k, og politiet har drite seg fullstendi­g ut, sa han til F a ed re landsvenne­n.

Undergrunn­s-favoritt

Den unge hiphoplege­nden Kamelen har for lengst etablert seg som en undergrunn­s-favoritt her til lands, opplyser Canal Street.

Rapperen Kamelen heter egentlig Marcus Kabelo Møll Mosele og er fra Laksevåg i Bergen. Han ble landskjent i 2015 da han rømte fra politiets varetekt, samtidig med at han slapp singelen «Si ingenting».

Kamelen har signert med rapkollekt­ivet og plateselsk­apet NMG/G – Huset og i 2017 kom han ut med albumet Ambivalent.

Han ble nominert til Spellemann­sprisen 2018 i klassen årets gjennombru­dd & Gramostipe­nd.

 ??  ?? TIL CANAL STREET: Den omstridte rapperen Kamelen kommer til Arendal i sommer. Sist han spilte på Sørlandet ble konserten stoppet av politiet, og han ble pågrepet og satt på glattcelle.
TIL CANAL STREET: Den omstridte rapperen Kamelen kommer til Arendal i sommer. Sist han spilte på Sørlandet ble konserten stoppet av politiet, og han ble pågrepet og satt på glattcelle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway