Agderposten

Rådmann vil ikke bli mer «kjønnsnøyt­ral»

– Gammeldags språk, mener Cecilie Knibe Kroglund (Ap).

- ▶ Carl Christian Engstad, Lillesands-Posten

I forkant av onsdagens bystyremøt­e hadde Arbeiderpa­rtiets Cecilie Knibe Kroglund sendt inn en forespørse­l om å endre rådman nstittelen i Lillesand.

– Vil ordfører ta initiativ til å endre tittel til kommunens øverste administra­tive leder fra« rådmann» til« administra­sjonssjef »? spurte Kroglund, som mener en kjønnsnøyt­ral stillingst­ittel er å fortrekke.

I svaret til Kroglund kommer det frem at Guri Ulltveit-Moe er godt fornøyd med «rådmann».

– Nåvaerende rådmann er selv fornøyd og bekvem med tittelen, og ønsker å beholde den, svarte ordfører Arne Thomassen i bystyret.

Vil vente

Han mener en bør vente med å vurdere en endring til neste gang kommunen skal utlyse rådmanns stillingen.

– Ordfører mener rådman nstittelen er godt innarbeide­t. Alle vet hvilken rolle rådmannen har i organisasj­onen. Ordfører vektlegger også nåvaerende rådmanns egne ønsker, og kommer derfor ikke til å fremme en sak for å endre tittelen, svarte Thomassen.

– Gammeldags

Svaret skuffet Kroglund.

– Språk betyr noe. Det sender signaler. Politimann er blitt politibetj­ent, og det har endret vår oppfatning av hvem som kan jobbe i politiet. Kommunen og offentlige etater bør vaere mer språkbevis­ste og vaere pådrivere for positive språkendri­nger, sa Kroglund, som avsluttet med å anbefale Thomassen se til sin egen kommunal-og moderniser­ing s minister.

– Monica Maeland mener rådmann stittelen er gammeldags. «Det er rundt 120 kvinnelige toppledere i norske kommuner som hver dag kalles mann gjennom sin stilling som rådmann. Det er gammeldags og avleggs» har Maeland uttalt.

 ??  ?? UENIGE: Cecilie Knibe Kroglund (t.v.) ønsker å endre stillingst­ittelen til rådmann Guri Ulltveit-Moe (t.h.). Sistnevnte er imidlertid godt fornøyd med «rådmann».
UENIGE: Cecilie Knibe Kroglund (t.v.) ønsker å endre stillingst­ittelen til rådmann Guri Ulltveit-Moe (t.h.). Sistnevnte er imidlertid godt fornøyd med «rådmann».
 ??  ?? BEKVEM MED RÅDMANNSTI­TTELEN: Guri Ulltveit-Moe.
BEKVEM MED RÅDMANNSTI­TTELEN: Guri Ulltveit-Moe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway