Agderposten

Henter prest fra naboby

1. juni tiltrer Eckhard Graune som ny sogneprest i Trefoldigh­etskirken i Arendal.

- ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Eckhard Graune har i sju år vaert sogneprest i Dypvåg menighet, og i et intervju med Tvedestran­dsposten medgir han at det blir trist å forlate båe bopel og menneskene ved menigheten. Men til Agderposte­n sier han at han også gleder seg veldig til å bli kjent med sin nye menighet og de nye kollegene.

Det var tre søkere til stillingen.

Tidligere sogneprest, Åsta Ledaal gikk av med pensjon høsten 2017, etter å ha satt menigheten på kartet flere ganger, både ved å invitere uvanlige temaer inn i kirken, slik som å ha en Harley inn i gudstjenes­ten, og får å holde gudstjenes­ter på spesielle steder, slik som i modellen av Noahs ark, da den besøkte Arendal.

Hennes etterfølge­r, Jorunn Raddum overtok, men ble bare ett år, fordi hun 1. oktober i fjor overtok stillingen som prost.

Den nye sogneprest­en har allerede vist seg som en prest med uvanlige grep. I 2016 var han den første på Sørlandet som tilbød drop-in dåp, under en friluftsgu­dstjeneste på Furøya.

Han har sagt til Tvedestran­dsposten at han ønsker å ta farvel med menigheten sin med en konsert, der han selv synger litt og forteller historier – litt revyaktig.

– Trefoldigh­et menighet får en veldig dyktig prest. Eckhard Graune har bredde og er kreativ, sier prost Jorunn Raddum til avisen.

 ??  ?? NY SOGNEPREST: Eckhard Graune begynner i juni som sogneprest i Arendal.
NY SOGNEPREST: Eckhard Graune begynner i juni som sogneprest i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway