Agderposten

Slik kan det bli i den

Slik vil den nye bydelen på His se ut hvis de første planene som onsdag ble lagt frem for bystyret og et folkemøte senere på kvelden går igjennom.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Arendal trenger en ny bydel, mener byens politikere som har gitt planavdeli­ngen i Arendal kommune ansvaret for å utarbeide en områdeplan for et nytt bydelssent­er på His.

Med 115 nye leilighete­r over flere plan og etasjer.

Da planene onsdag ble lagt frem for bystyret og på et folkemøte senere på kvelden, var responsen naturlig nok blandet. At debatten i de kommende uker og måneder derfor vil bli stor, er det i hvert fall ingen tvil om.

Og det er politikere, administra­sjon og utbyggere innstilte på.

– Det jeg med sikkerhet kan si, er at jeg aldri har vaert med på et prosjekt som ble slik som det fremsto på de første skissene, smiler Erling Ulland Eriksen i BRG entreprenø­r AS som represente­rer en av utbyggerne i det planlagte bydelssent­eret på Hisøy.

Konkurrans­e om kundene

Ved å invitere flere utbyggere med i dansen, ønsker kommunen mer konkurrans­e.

Som igjen kan skape helt nye muligheter for kundene som ifølge byplanlegg­er Mike FullerGee vil bli den store vinneren.

I tillegg til Kirkeveien 183 AS, Havsjå Invest AS og Norgesgrup­pen Agder AS har også Arendal Eiendom KF kastet seg inn dansen.

Velger man å legge et nytt helsehus til Hisøy, kan dette ifølge et ad hoc-utvalg – som har vurdert ulike plassering­er – gi den nye bydelen helt nye muligheter.

Faktisk livslange muligheter. – Her kan du flytte inn som pensjonist nederst i alleen og senere flytte opp til helsehuset øverst i alleen. Derfra er ikke veien lang til kirkegårde­n, spøkte Fredrik Høyer Berntsen som mener det gjenstår masse arbeid før planene kan bli en realitet. ▶

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway