Agderposten

Overtar tårntjenes­ten på Kjevik

Det spanske selskapet Saerco skal sørge for tårntjenes­tene på flyplassen­e i Kristiansa­nd og Ålesund de neste fem årene. Avinors eget selskap kom til kort.

-

Avinor fikk tilbud fra fire tilbydere i konkurrans­en om tårntjenes­tene på Kjevik og Vigra og mener det spanske selskapet var best på både pris og kvalitet.

– Anbudspros­essen har resultert i at vi får inn en ny leverandør av tårn- og innflygnin­gstjeneste­r. Saerco scoret høyest på kvalitetsk­riteriene og er billigst. Selskapet var saerlig bra på miljø, innovasjon og nytenkning. Saerco har også egne treningsfa­siliteter med simulator som vil bli brukt til å optimalise­re driften og drive effektiv opplaering, sier styreleder Anne Carine Tanum i Avinor.

Valget av Saerco innebaerer en forventet årlig innsparing for Avinor på cirka 15 millioner kroner, eller om lag 37 prosent.

Et mål om bedre og/eller rimeligere tjenester var bakgrunnen for at Stortinget i 2017 vedtok at Avinor skal konkurrans­eutsette tårntjenes­tene. Avinor, som har ansvaret for 45 flyplasser i Norge, har konsultert Forsvaret og hatt dialog med Nasjonal sikkerhets­myndighet i forbindels­e med vurderinge­n av tilbudene.

Selv om Avinor Flysikring også deltok i prosessen, nådde ikke Avinors heleide dattersels­kap opp. Saerco har imidlertid uttrykt at de vil tilby dagens flygeleder­e ansettelse gjennom virksomhet­soverdrage­lse. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SCORET HØYEST: – Saerco scoret høyest på kvalitetsk­riteriene og er billigst, sier Avinors styreleder Anne Carine Tanum.
FOTO: NTB SCANPIX SCORET HØYEST: – Saerco scoret høyest på kvalitetsk­riteriene og er billigst, sier Avinors styreleder Anne Carine Tanum.
 ??  ?? GÅR FOR LANGT: Venstre-nestleder Terje Breivik sier partiet i utgangspun­ktet mener forslaget til ny
GÅR FOR LANGT: Venstre-nestleder Terje Breivik sier partiet i utgangspun­ktet mener forslaget til ny

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway