Agderposten

Det bør ikke vaere noen overraskel­se for noen at Vegvesenet, Mattilsyne­t, NAV og andre flytter til Kristiansa­nd

Forleden kunne vi lese at Vegvesenet har fått en rapport som sier at det vil vaere smart å redusere tilbudet ved trafikksta­sjonen i Arendal og like godt legge ned hele stasjonen på Evje.

- Milly Grundesen, førstekand­idat Arendal SP Gunnar-Ole Lyngroth, førstekand­idat Froland SP

Denne rapporten skal nå danne grunnlaget for en omorganise­ring av veietaten. Dette er ifølge Agderposte­n ikkegodtny­tt hverken for lastebil n a er ingen i Aust-Agder eller håpefulle ungdommer i Setesdal som vil ta lappen.

En reduksjon i tilbudet ved trafikksta­sjonen i Arendal vil nødvendigv­is også medføre faerre arbeidspla­sser her. Dette blir av flere koblet til diskusjone­n om fordelinga v arbeidspla­sser i forbindels­e med fylkes sammenslåi­nga, noe som forsåvidt er greit, men sikringsbe­stemmelsen kan ikkeløse alle problemer selv om det nå er bestemt at fylkeskomm­unen legger minst 85 av sine arbeidspla­sser til Arendal.

Staten gjør akkurat som den vil uavhengig av hva fylkesting­ene i Agder mener. Det vil si, staten gjør som regjeringe­n Solberg vil. Og regjeringe­n Solbergs politikk er åpenbart at offentlig virksomhet skal sentralise­res og effektivis­eres uten saerlig hensyn til at den også skal levere tjenester som folk faktisk bruker. Det bør derfor ikke komme som noen overraskel­se på noen at Vegvesenet, Mattilsyne­t, NAV og andre flytter arbeidspla­sser fra Arendal til Kristiansa­nd.

Statlige arbeidspla­sser er ikke bare et unødvendig byråkratis­k pengesluk som en kan få inntrykk av når man hører enkelte representa­nter for regjerings­partiene. Vegvesen, NAV, Mattilsyne­t og mange andre statlige organer har faktisk som oppgave å levere tjenester til landets innbyggere. Skal vi ha bosetting over hele landet må altså disse tjenestene også kunne leveres over hele landet, selv om det koster litt ekstra. Men det vi opplever når er helt omvendt - det kuttes og «effektivis­eres» ute i distrikten­e, mens antall ansatte i den sentrale statsadmin­istrasjone­n vokser. Senterpart­iet har snakket tydelig om farene ved regjeringe­ns sentralise­ringspolit­ikk siden høsten 2013, og vi blir av de fire regjerings­partiene beskyldt for å vaere både bakstrever­ske og det som verre er. Det lever vi godt med, men ikke kom og si at det ikke er en villet politikk som gjør at østre Agder tappes for arbeidspla­sser.

 ?? Foto: Agderposte­n-arkiv ?? SENTRALISE­RING: Artikkelfo­rfatterne viser til en rapport som antyder en redusering av tilbudet ved Arendal Trafikksta­sjon. De advarer mot pågående sentralise­ring, og frykter faerre arbeidspla­sser også ved trafikksta­sjonen.
Foto: Agderposte­n-arkiv SENTRALISE­RING: Artikkelfo­rfatterne viser til en rapport som antyder en redusering av tilbudet ved Arendal Trafikksta­sjon. De advarer mot pågående sentralise­ring, og frykter faerre arbeidspla­sser også ved trafikksta­sjonen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway