Agderposten

Lite firma får bygge stort turveinett

Lille SO Anlegg med sju ansatte danket ut langt større firmaer og sikret seg kontrakten på bygging av 20 km turveier i Arendals bymark.

- ▶ NYTT TURVEINETT ▶ Vidar Fløde vifl@agderposte­n.no

– Ja, dette var veldig bra! sier Birger Støylen i SO Anlegg AS, som vant anbudskonk­urransen Arendal kommune lyste ut for bygging av et nytt turveinett på 15 km (pluss opsjon på ytterliger­e 5 km) i Arendals bymark. Turveinett­et er pålagt av Fylkesmann­en som et såkalt «avbøtende tiltak» fordi den nye E18-motorveien, og ikke minst det svaere toplanskry­sset og tilførsels­veiene til Longum og Krøgenes – gjør store inngrep i natur- og friluftsom­rådet i Arendal bymark øst.

Best på pris og kvalitet

– SO-anlegg var det firmaet av de seks tilbyderne som leverte det beste tilbudet ved vurdering av både kvalitet og økonomi, opplyser kommunens prosjektle­der Hilde Aasheim.

– Ja, det var moro, kommentere­r daglig leder Birger Støylen. Han opplyser at bak navnet SO Anlegg skjuler det seg «Støylen og Odden Anlegg.

– Vi slo oss sammen for et års tid siden, og har sju mann i arbeid, forteller Støylen. Han har drevet for seg selv med Tvedestran­d som base i mange år, og har 38 års fartstid som maskinentr­eprenør. – Og det har vaert veldig mye skogsbilve­ier, forteller Støylen.

Starter snart i Bymarka

Kollega Torstein Odden har drevet i Arendal med mye arbeid innenfor boligfelt, før de t valgte å slå seg sammen, opplyser Støylen. De holder nå på med et hyttefelt på Tromøy, men er snart klare for å starte forbereden­de hogstarbei­d i turveitras­eene i bymarka, sier Støylen.

Ifølge anskaffels­esprotokol­len, har anbudsvinn­eren planlagt å benytte Mesta som underlever­andør på belysnings-delen, mens de også har planer om å hyre inn Vegusdal Maskin på to av traseene. Og de vil bruke Aprova som underlever­andør på konsulents­iden.

Ifølge protokolle­n kom Hag Anlegg med innsigelse på tildelinge­n. Den gikk på kvalifiser­ing s kriteriet, samt på økonomisk kapasitet .« O mS O Anlegg var kapabel til et så stort anlegg. Klagen ble avvist», heter det i anskaffels­esprotokol­len.

Håper på 20 km tursti

Rammen i utgangspun­ktet er 40 mill. for turveiene – fordi dette er beløpet som stilles til rådighet fra Nye Veier AS. Men prosjektle­deren har tidligere gitt uttrykk or håp om at det i tillegg til hovedanbud­et på 15 km, også skal vaere mulig å få

bygget det meste av opsjons strekninge­ne på 5 km. Her kan de imidlertid bli avhengig av å få spillemidl­er fra Norsk Tipping, som det er tanken å søke om.

Ber turgåere vise hensyn

Aasheim opplyser at entreprenø­ren vil starte med turveitras­een som går fra det store toplanskry­sset og nordøstove­r mot Nesheim skole, samt med traseen fra rett vest for toplanskry­sset og forbi Bjørnebo. Samt at det også blir tidlig anleggsarb­eid ved parkerings­plassen i Alvika ved Saltrød.

Neste trinn blir traseen fra Alvika inn mot Salrødtjen­n. – Men her gjenstår noe prosjekter­ing før den kan påbegynnes, sier Aasheim. Som ber turgåere om ikke å gå inn i anleggsomr­ådet, som vil bli skiltet. – Det vil bli redusert framkommel­ighet på disse stedene i anleggsper­ioden, understrek­er hun.

– Traseene det jobbes på, vil baere preg av å vaere anleggsomr­åde

med både hogst og sprengning. Men det vil bli bra når de nye, fine turveiene er ferdige, lover prosjektle­deren.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SKAL LAGE TURVEINETT: Her ser vi tre av staben på syv i SO Anlegg fra Tvedestran­d/Arendal som har fått oppdraget med å lage nytt turveinett i Arendals bymark. Fra venstre Fred-Andreas Hovland Støylen, Marius Sagmoen og Birger Støylen.
FOTO: PRIVAT SKAL LAGE TURVEINETT: Her ser vi tre av staben på syv i SO Anlegg fra Tvedestran­d/Arendal som har fått oppdraget med å lage nytt turveinett i Arendals bymark. Fra venstre Fred-Andreas Hovland Støylen, Marius Sagmoen og Birger Støylen.
 ??  ?? TURVEINETT 15–20 KM: Kart over det nye turveinett­et som skal bygges i Bymarka øst for Arendal by som avbøtende tiltak pga. E18-motorveien og tilførsels­vei. 15 km med 4 m bred turvei med lys skal bygges uansett – 2 km 4 meter med lys er utlyst som opsjon – og 3,5 km smalere turvei uten lys er også utlyst som opsjon.
TURVEINETT 15–20 KM: Kart over det nye turveinett­et som skal bygges i Bymarka øst for Arendal by som avbøtende tiltak pga. E18-motorveien og tilførsels­vei. 15 km med 4 m bred turvei med lys skal bygges uansett – 2 km 4 meter med lys er utlyst som opsjon – og 3,5 km smalere turvei uten lys er også utlyst som opsjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway