Agderposten

Luftambula­nsen måtte lande uten GPS

Helikopter­et ble forstyrret av en såkalt «jammer», og måtte lande uten GPS.

- ▶ Tarald Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

Det skrive rF a ed re landsvenne­n. Nasjonalko­mmunikasjo­ns myndighet( N kom) bekrefter overforavi­sen at G PS-mottakeren i et ambulanseh­elikopter ble forstyrret av en jammer i Arendal. Det skjedde tidligere i februar, da helikopter­et skulle lande med en pasient ved Sørlandet sykehus.

Luftambula­nsen befant seg da i 500 fots høyde.

En jammer er et apparat lagd for å blokkere eller forstyrre tjenester som benytter trådløse radiosigna­ler.

I tilfellet i Arendal mistet luftambula­nsen GPS-dekningen som følge av jammingen. Det var heldigvis klarvaer da det skjedde, og landingen gikk greit, få rF a ed re landsvenne­n opplyst. I dårligere vaer kunne jammingen fått mer alvorlige følger.

– Kunne blitt dramatisk

Baseleder Svenn Arild Dyvik Østrem i Arendal sier bortfall av GPS kan vaere dramatisk for et ambulanseh­elikopter.

– GPS brukes som hovednavig­asjon. At vi mister den betyr ikke at vi styrter, men det kan bety at vi må fly til et annet sted for å lande. Og det kan vaere uheldig om vi har en pasient med behov for akutt behandling om bord, sier Østrem til Agderposte­n.

– I teorien kan det vaere veldig dramatisk, legger han til.

Per Eirik Heimdal, avdelingsd­irektør i teknologia­vdelingen hos Nasjonalko­mmunikasjo­ns myndighet, fortelle rF a ed re landsvenne­n at Norsk Luftambula­nsetidlige­re har rapportert tilfeller av jamming både i Ål, Bergen og Oslo.

– Vi vet fra tidligere at noen skaffer seg slike blant annet for å skjule tyvegods eller for å unngå fakturerin­g av bompenger basert på GPS-registrert veistrekni­ng, sier han til avisen.

Baseleder Østrem sier han ikke har opplevd at dette har skjedd tidligere med luftambula­nsen i Arendal, og han er heller ikke kjent med de øvrige tilfellene.

Fant synderen

Nkom valgte å prioritere hendelsen. En spesialutr­ustet målebil med antenner på taket ble sendt ut.

Forstyrrel­sene ble sporet til et kjøretøy som hadde en GPSjammer koblet til et 12-voltsuttak, opplyser senioringe­niør Atle Coward Markussen hos N kom til F a ed re landsvenne­n.

Saken fra Arendal er nå under etterforsk­ning av politiet. Unn Hege Sørensen, leder for Felles straffesak­sinntak, sier det foreløpig ikke er fastslått om sjåføren ønsket å rammelufta­mbulansens p e si e l t.

Jammere er forbudt å kjøpe – og bruke – av privatpers­oner i Norge. Ekom-loven åpner for fengsel og bøter til dem som bryter dette forbudet.

 ??  ?? BLE FORSTYRRET: Luftambula­nsen i lufta over Sørlandet sykehus Arendal. ILLUSTRASJ­ONSFOTO: ØYVIND KLAUSEN
BLE FORSTYRRET: Luftambula­nsen i lufta over Sørlandet sykehus Arendal. ILLUSTRASJ­ONSFOTO: ØYVIND KLAUSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway