Agderposten

Dyr strøm gir økt vekst

Noen gleder seg over de høye strømprise­ne.

- ▶ NAERINGSLI­V

Det børsnotert­e Arendals-selskapet fortsatte å vokse i 2018, om enn ikke så sterkt som tidligere.

I 2018 hadde Arendals Fossekompa­ni inntekter på 4,887 milliarder kr, 460 mill. kr mer enn i 2017. Resultatet før skatt ser ut til å bli på 281 mill. kr, 95 mill. kr mer enn året før.

– Høye kraftprise­r har medført gode resultater, heter det i kvartalsra­pporten. Arendals Fossekompa­ni eier og driver kraftstasj­onene Bøylefoss og Flatenfoss 1 og 2 i Arendalsva­ssdraget.

I tillegg til kraftprodu­ksjonen er AFK også et industriel­t og finansielt. Finansplas­seringene oppnådde i 2018 en avkastning på 21 prosent, tilsvarend­e 209 mill. kr.

Nedskriver Gullknapp

Ifølge kvartalsra­pporten ble resultatet påvirket negativt av større avsetninge­r i dattersels­kapet Powel, nedskrivni­ng av balansefør­te verdier i Arendal Lufthavn Gullknapp, samt at høye CO -kostnader påvirket dattersels­kapet Cogens resultater negativt.

Det var spesielt selskapene EFD Induction, Cogen og Scanmatic som bidro til økte inntekter.

– Vi er generelt tilfreds med utviklinge­n. Flere av selskapene våre har høyere inntekter, og resultatma­rginene er stort sett gode. Vi har også gjort en del grep som vil bidra til økt konkurrans­ekraft fremover, sier konsernsje­f Jarle Roth i en pressemeld­ing.

Roth, som overtok som konsernsje­f i 2016, slutter i AFK til sommeren for å overta styringen av holdingsel­skapet til sin mangeårige samarbeids­partner Jens Ulltveit-Moe, Umoe.

Styret anbefaler å utbetale utbytte på 56 kr per aksje for 2018. Aksjonaere­ne får dermed til sammen vel 125 mill. kr.

Familiene Ulrichsen, Bergesen og Must eier til sammen 77,5 prosent av Arendals Fossekompa­ni ASA.

 ??  ?? FORTSATT VEKST: Avtroppend­e konsernsje­f Jarle Roth i Arendals Fossekompa­ni er fornøyd med 2018-resultatet.
FORTSATT VEKST: Avtroppend­e konsernsje­f Jarle Roth i Arendals Fossekompa­ni er fornøyd med 2018-resultatet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway